Atenţie elevi: grafice online!


E-tutor.com se prezintă pe sine ca fiind „cel mai bun loc pentru a învăţa online”. Nu ştiu şi subiectul acestei prezentări nu este situl, deşi poate ar merita, ci o pagină anume din el: cea care permite să creaţi grafice online, fără reîncărcări de pagină, totul live!!!

Graphing

Graphing calculator desenează grafice la cele mai complicate (pentru mine cel puţin 😉 ) funcţii matematice. Trebuie doar să scrieţi funcţia şi să apăsaţi butonul Graph. Graficul va fi generat imediat şi îl veţi putea studia în amănunt. De exemplu puteţi trage imaginea cu mouse-ul pentru a vedea cum arată graficul mai departe pe o anumită axă. Puteţi modifica factorul de zoom per ansamblu, sau mări o anumită porţiune (pe care o marcaţi cu mouse-ul). Şi dacţi v-aţi deplasat prea mult prin grafic, butonul cu indicaţia 0,0 vă aduce instantaneu la origini.

Există şi o pagină cu instrucţiuni, unde ni se explică modul de scriere a funcţiilor. De exemplu x la puterea y se scrie x^y. Există şi funcţii trigonometrice, aşa că cu răbdare (şi pricepere la matematică!!!!!) puteţi admira (?) grafice complexe.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *