GreatNews e cu adevărat great!


Dacă nu folosiţi fluxuri RSS… sau sunteţi un navigator accidental pe web, sau trăiţi cu câţiva ani în urmă. Nu, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar pentru cei care navighează mult pe net, fluxurile RSS sunt adevărate mine de aur, scutind mult timp: şi cine are timp prea mult? Eu am fost mult timp fan FeedReader, care însă mi s-a părut că consumă prea multă memorie. După ce am testat cam o duzină de cititoare RSS, m-am oprit la GreatNews acum câteva luni, şi acolo am rămas!

GreatNews

Mai întâi un sfat urgent: dacă vă interesează, descărcaţi-l! Este un beta şi autorul îl oferă gratuit până când va ajunge la un produs mai stabil (deşi pentru mine a fost foarte stabil până acum). Din discuţiile din forumul programului am înţeles că în final s-ar putea să existe două versiuni, un GreatNews gratuit (cu facilităţi reduse) şi un GreatNews comercial… sau doar unul comercial! Este mai sigur însă să puneţi mâna acum pe versiunea existentă!

De ce îmi place atât de mult GreatNews? În primul rând pentru că oferă cele aşteptate de la un cititor RSS: navigator încorporat (deşi mi-ar place să existe opţiunea de a deschide în Firefox legăturile), organizarea feed-urilor pe directoare, configurarea particularizată a timpurilor de (re)verificare a feed-urilor… Dar GreatNews are şi câteva facilităţi care nu se găsesc decât doar la el, sau doar la câteva – foarte puţine – cititoare RSS. De exemplu notificarea deasupra la systray: am sesizat că tot mai multe programe de acest gen includ această facilitate, care este excelentă! În timp ce lucrezi la calculator, într-un mod neintruziv, eşti anunţat când a apărut un material nou pe fluxul RSS al unui sit. Dar la GreatNews, spre deosebire de toate celelalte programe pe care le-am testat (şi au fost multe!) poţi să setezi să fii notificat doar la fluxurile la care vrei tu. Mda, opţiunea este cam ascunsă: click dreapta pe feed, alegeţi Properties, mergeţi pe ultimul tab, Settings, şi acolo marcaţi jos Notify me when new items arrive. Eu personal urmăresc cam vreo 50 de feed-uri, dar doar la câteva doresc să fiu anunţat când a apărut ceva nou, la celelalte preferând să consult eu aplicaţia GreatNews. Fără această facilitate probabil tot la câteva minute aş avea în colţul dreapta-jos fereastra de notificare!

O facilitate ce devine tot mai la modă în rândul cititoarelor RSS este afişarea unui flux în stilul „ziar”. Priviţi mai jos cum poate arăta în GreatNews fluxul RSS oferit de Catholica.ro.

GreatNews

GreatNews include şi alte moduri de afişare, după gust. Experienţa consultării fluxurilor RSS devine evident mult mai plăcută atunci când găsiţi modul care vă convine! Şi cum există situri care oferă în RSS conţinut întreg, nu doar un fragment, în cazul meu există situri pe care le citesc/consult zi de zi, ori chiar oră de oră fără să le vizitez de fapt, ci citind în GreatNews. Mai sunt bunătăţi de la GreatNews, daţi doar pagina!


Pagini: 1 2

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Două tutoriale realizate în flash care pot fi de folos pentru cei care se apropie prima oară de acest program: Setup and Viewing Configuration şi Adding Individual RSS Feeds.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *