Firefox: Conversation Preview Bubbles


Săptămâna trecută v-am invitat să vă instalaţi extensia GreaseMonkey pentru Firefox. Am prezentat scriptul Greased Lightbox, dar până acum comentariile sunt 0. Poate va fi mai convingător scriptul pe care vi-l propun astăzi, util doar celor care folosesc GMail. Eu unul folosesc, consultându-mi contul de mai multe ori pe oră, aşa că am găsit extrem de folositor acest script. Priviţi în captura de mai jos şi veţi intui deja ce face el.

Conversation Preview Bubbles

Dacă aveţi instalat scriptul GreaseMonkey, tot ce trebuie să faceţi acum este să daţi click dreapta aici (click dreapta, nu stânga!!!) şi să selectaţi Install This User Script… Nu este nevoie să restartaţi navigatorul, eventual să faceţi un refresh la pagina cu GMail, dacă vă era deschisă (recomandabil să nu fi avut un tab cu GMail). Acum vine frumuseţea: în GMail puteţi da click dreapta pe un email şi acesta se va deschide deasupra. Nu doar începutul ci întreg emailul! Dacă este prea lung, va apare automat banda de defilare. Nu mai trebuie să daţi click pe email şi apoi să reveniţi în Inbox pentru a citi un altul!

Conversation Preview Bubbles este scris de un român! El mai are pe respectiva pagină câteva scripturi pentru GreaseMonkey (unul interesant pentru colorarea etichetelor în GMail). Mihai Parparita, autorul scripturilor, lucrează acum la Google, dar nu la sectorul GMail. Oricum, speranţa mea este că scriptul său va deveni sursă de inspiraţie pentru cei ce dezvoltă GMail, pentru a introduce din start această facilitate, ce salvează cu atât mai mult timp cu cât foloseşti mai des GMail.

Conversation Preview BubblesOK. Atât despre scriptul de astăzi. Cât despre extensia Firefox, ea permite un control rapid şi uşor. Prezenţa lui GreaseMonkey este vizibilă printr-o… maimuţă (evident) în colţul dreapta jos al navigatorului. Dând click dreapta pe capul de maimuţă puteţi vedea ce scripturi sunt active în respectiva pagină şi puteţi oricând dezactiva un script. Dând click stânga, capul de maimuţă devine gri, semn ca extensia GreaseMonkey (şi în consecinţă şi scripturile instalate) este inactivă. Un alt click activează extensia (şi scripturile). Simplu, nu?

Dacă aţi găsit şi alte scripturi pentru GreaseMonkey ce sunt foarte utile, împărtăşiţi-le prin comentarii. Iată aici de exemplu un script care face auto-login peste tot unde Firefox a memorat numele de utilizator şi parola. La UserScripts.org găsiţi multe alte scripturi pentru GreaseMonkey. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Foarte utilă această extensie GreaseMonkey. Am testat săptămâna trecută Greased Lightbox si acum Conversation Preview Bubbles. Funcţionează perfect! Mă gândesc tot mai serios să folosesc contul GMail ca cont email principal, căci se pot face multe cu el. Aştept cu nerăbdare şi alte prezentări de extensii pentru Firefox. Of, ce greu trece o saptămâna :)!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *