Dacă doriţi statistici pe limba noastră


Dacă doriţi statistici pe limba noastră probabil vă gândiţi în primul rând la Statistici.ro. Ei bine, de curând a apărut un concurent: Statistics.ro. Statistici.ro a făcut cu ceva vreme în urmă o mutare înspre comercial. După cum putem citi la pagina de întrebări frecvente, „de la 1 ianuarie 2006 consultarea datelor statistice private se va face pe baza unui abonament”. Fiind acum înspre sfârşitul lui 2006, presupun că deja se face doar cu abonament. În acest context, apariţia lui Statistics.ro ar putea să fie binevenită pentru webmasterii români, în special pentru cei care – din motive de limbă în primul rând – preferă să îşi pună un contor românesc, şi încă unul gratuit.

Statistics.ro

Statistics.ro a costat 200.000 de euro, aflăm dintr-o ştire. Până la recenta lansare oficială, situl a funcţionat din martie a.c. Pentru a avea un contor de la Statistics.ro trebuie evident să îţi deschizi un cont, să furnizezi date despre situl/siturile tale şi apoi să pui codul pe care ţi-l generează ei. Codul trebuie pus în toate paginile siturilor dacă doreşti ca statisticile să fie relevante.

Ce statistici sunt oferite? Iată lista în acest moment: Vizitatori; Pagini vizitate; Vizitatori noi; Vizitatori unici; Frecventa vizitelor; Procent pe ora a vizitelor; Procentul vizitelor pe zi si saptamana; Rapoarte saptamanale trimise pe mail; Rapoarte protejate de parola; Blocarea IP-ul propiu pentru a fi contorizat; Rapoarte comparative; Browser; Versiune sistem de operare; Paleta de culori si rezolutia monitorului; Cookies, Java si Javascript; Refereri Site-uri; Motoare de cautare; Cuvinte cautate; Tari; Ranking pe cuvinte; Ranking pe motoare de cautare; Cereri pe pagina; Pagini de intrare; Pagini de iesire; Sectiuni; Pagini vazute pe vizitator; Pagini dinamice; Timp pe fiecare pagina; Timp pe site; Vizite pe luna; Vizite pe pagini; Numar de vizatori pe luna; Timp vizitare site; Pagini vazute pe vizita; Vizite din motoare de cautare; Vizite din site-uri pe tari (o demonstraţie de statistică poate fi văzută în continuare).

Statistics.ro

De apreciat, situl invită pe utilizatori să propună noi tipuri de statistici. De asemenea în timp se anunţă adăugarea de alte limbi la Statistics.ro (pentru moment funcţionează româna şi engleza). Statisticile oferite sunt variate şi oferă informaţii utile webmasterilor (din păcate nu am găsit în sit precizată perioada de păstrare a informaţiilor pe baza cărora se constituie statisticile – ultimele 10, 100, 1000 de vizite?). Dacă aţi testat serviciile de la Statistics.ro, ca de obicei suntem nerăbdători să vă auzim propriile experienţe, prin intermediul comentariilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *