JigSawME


Jocul propus astăzi este unul simplu, dar uneori şi simplitatea îşi are avantajele ei. Cândva vom prezenta, promitem, şi programe mai elaborate de puzzle, dar astăzi am ales JigSawME. Are doar 350KB, aşa că poate fi transmis cu uşurinţă şi prin email.

JigSawME

JigSawME nu vine cu nici o imagine, ceea ce doar la prima vedere pare un dezavantaj. De fapt aceasta înseamnă că JigSawME poate construi un puzzle din orice imagine de pe calculatorul Dvs. Precis undeva aveţi fotografii digitale cu/ale Dvs sau wallpaper-e sau ceva galerii de imagini. Puzzle -> Open -> Image şi alegeţi apoi imaginea. Programul o va împărţi în bucăţele, le va distribui aleator pe „masă”, păstrând o previzualizare mai mică a imaginii, în colţul stânga-sus. Acum tot ce trebuie să faceţi este ca, trăgând piesele cu mouse-ul, să încercaţi să refaceţi imaginea.

Tot în meniul Puzzle veţi găsi Options: de aici puteţi modifica numărul de piese în care să fie „spartă” o imagine. Dacă doriţi să lucraţi câteva ore, împărţiţi imaginea în sute de piese mici 😉 . Tot de la opţiuni puteţi alege un alt fundal (negrul acela este cam mortuar – în funcţie de imaginea încărcată puteţi opta pentru o altă culoare de fundal) sau alege dimensiunea imaginii mici din partea stânga-sus. Există şi opţiunea Time Puzzle dar eu cel puţin nu am sesizat declanşarea unui cronometru.

Dacă doriţi să faceţi o pauză, salvaţi puzzle-ul (ca fişier JM2). Când doriţi să continuaţi, relansaţi programul şi deschideţi fişierul salvat anterior: jocul va fi reluat din stadiul în care era la salvare (adică piesele aranjate vor rămâne aranjate). Această opţiune de salvare mai permite ceva: să trimiteţi prietenilor Dvs nişte puzzle-uri. Încărcaţi o imagine în program (alegând cât de „fărâmiţată” să fie) şi apoi salvaţi-o. Trimiteţi apoi cui doriţi kitul programului (un fişier MSI) şi fişierul salvat (cu extensia JM2). Nu este nevoie să trimiteţi şi imaginea originală.

Pagina programului o găsiţi aici, iar pentru descărcare daţi click aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *