Noutăţi la grămadă


Ziua de ieri a fost cu mai multe noutăţi.

FirefoxFirefox a lansat versiunea 1.5.0.7, Official Release, după o serie mai lungă de „candidaţi” (şase!!!). Pentru a descărca Firefox 1.5.0.7 în limba română daţi click aici. În principiu nu există modificări majore, fiind o versiune ce corectează o serie de buguri. Între timp Firefox 2.0 este la RC1, aşteptând cu toţii versiunea finală.

Office 2007Tot ieri, Microsoft a lansat la „apă” Office 2007 Beta 2 TR. Dacă doriţi să îl descărcaţi fără validarea WGA, daţi click aici. Partea tristă este că cei 495MB s-au dovedit un update de fapt, aşa că va merge doar dacă aveaţi versiunea anterioară (Beta 2). În plus Microsoft cere 1,5usd (o sumă infimă chiar şi pentru români – dar de unde carte de credit pentru plăţi prin internet?) pentru cheia de activare. Hmmm… Neinteresant atunci, nu? Trecem la altă noutate.

Picasa se pare că a ieşit din beta. Versiunea 2.5 Build 32.91 poate fi descărcată de aici. Că a ieşit sau nu din beta, rămâne totuşi să vedem. Prezumţiile făcute de multe bloguri IT pornesc de la faptul că executabilul nu mai include „beta” în numele fişierului. Eu am instalat această versiune, şi dat fiind că în meniu se mai găsesc opţiuni „experimentale”, mie nu îmi pare a fi o versiune finală. Pe situl Picasa. google.com nu scrie încă nimic, dar poate situaţia se va lămuri în următoarele ore. Personal mă declar dezamăgit dacă Build 32.91 nu este beta: constat aceleaşi buguri…

În fine, ultima noutate vine tot dinspre Google (care deţine Picasa), dar de la alt departament: Google Personalized Homepage suportă acum taburi.

Google Personalized Homepage

Puteţi adăuga până la şase taburi, pe fiecare având numeroase opţiuni de componente de adăugat (fluxuri RSS, jocuri, vreme, ceas, notiţe, calculator…). Dacă nu aţi folosit până acum Google Personalized Homepage, poate o veţi face de acum. Dacă la Dvs nu afişează taburile, probabil mai trebuie să aşteptaţi câteva ore. Şi apropo de aşteptare: până ce aceste noi facilităţi vor deveni mai stabile va mai trebui să treacă ceva vreme. Deja pe mai multe bloguri IT s-au raportat diverse probleme (nu grave, ci de genul componente adăugate şi dispărute la primul refresh). Să mai notăm că nu de mult Google Personalized Homepage a adăugat butonul de minimalizare la componente. Aceste îmbunătăţiri sunt semn ca se lucrează… ceea ce e bine.

Cam atât am aflat eu că s-a petrecut în ultimele ore ale zilei de joi.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *