Ascultând radio (românesc) pe net


Cu o conexiune bună la internet, aparatul radio devine ceva învechit. Este cel puţin cazul meu: prefer să ascult radio prin internet din mai multe motive – nu trebuie să mă ridic până la aparat pentru a schimba postul; nu trebuie să mă îngrijesc de direcţia antenei; iar cu internetul pot asculta şi posturi radio din Canada sau din Japonia! Dar cel mai adesea ascult posturi româneşti (Radio Romantic, EuropaFM…).

Radio ITBOX

Cu Google puteţi găsi numeroase directoare de posturi radio româneşti. Pe Roportal.ro, Toplinks.ro, Dir.acasa.ro şi pe alte situri găsiţi liste lungi. Personal îmi place directorul de la adresa Radio.itbox.ro. Găsiţi acolo câteva zeci de posturi radio, organizate pe oraşe. După cum se vede şi din captura grafică de mai sus, aveţi indicate ultimele posturi adăugate la listă, precum şi două fluxuri RSS cu ultimele posturi radio adăugate, din ţară, respectiv din Bucureşti. În aceeaşi pagină găsiţi şi „playlist-ul cu cele mai bune posturi de radio din România”. Am citat pentru că evident selecţia (un fişier m3u pentru WinAmp şi nu numai) nu reprezintă neapărat selecţia cea mai bună, după mine, dar aceasta este o problemă de gusturi.

Pentru a asculta radio prin internet puteţi apela la unul din player-ele cunoscute: WinAmp, Windows Media Player sau RealOne. Eu folosesc de regulă WinAmp. Dacă aveţi o adresă a fluxului audio al unui post radio, în WinAmp tastaţi CTRL+L (sau File, Play URL). Dacă vă place un anume post de radio pe care îl ascultaţi cu WinAmp, salvaţi-l pentru o regăsire ulterioară: ALT+I sau File, Play bookmark, Add current as bookmark.

WinAmp

Nu mai îmi rămâne decât să vă doresc audiţie plăcută! Eu tocmai ascult o emisiune de hituri mai „vechi”, ce îmi amintesc de anii de liceu…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,20 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Radio românesc pe Internet e super, super! Folosesc foarte des această posibilitate de aici din Germania: cu WinAmp ascult EuropaFM. Păcat că pe radio.itbox.ro nu e nici un radio din Arad.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *