Începutul este mai greu…


Da, începutul este mai greu. Situl nostru este în stadiul beta (care se poartă astăzi la programe şi situri deopotrivă), din care sperăm să iasă în această lună. Dacă înainte Buletinul IT avea cam o mie de abonaţi (desigur, datorită miei de abonaţi de la Catholica.ro), acum avem exact 30 de abonaţi prin email şi spre 40 de abonaţi prin RSS (click dreapta pe linkul anterior, copiaţi în clipboard legătura şi folosiţi-o apoi în cititorul RSS favorit).

Buletin IT

Pentru transmisiunile prin email folosim serviciul gratuit FeedBurner (despre care vom scrie cândva un articol mai larg). Pentru moment să spunem doar că de săptămâna aceasta emailurile de confirmare sunt în limba română, un motiv în minus să vă speriaţi de ideea abonării. În plus FeedBurner a permis recent şi particularizarea subject-ului la emailuri, aşa că acum acesta este „Ultimele ştiri CNET.ro” (ei bine, probabil ne vom mai gândi la un subject mai bun).

Pentru moment FeedBurner nu permite decât transmisiuni zilnice. Dar în ultima vreme nu au fost foarte exacţi, numai bine pentru că astfel cei 30 de abonaţi au primit în loc de 7 emailuri în ultima săptămână doar vreo 2-3. Sperăm (de fapt suntem siguri) că FeedBurner va permite în curând mai multe configurări, inclusiv să permită celor care doresc să primească un singur email săptămânal cu ce s-a scris pe CNet.ro. Dacă nu, în final ne vom scrie noi propriul serviciu de transmisiuni prin email.

Foarte important: Cei care doresc să se aboneze prin email să nu uite un lucru esenţial – după indicarea adresei de email vor primi la respectiva adresă un email de confirmare cu un link de abonare. Fără click pe acel link abonamentul nu este activ şi nu veţi primi nimic prin email! Nu uitaţi de acest pas la abonare. (Şi pentru liniştea abonaţilor: fiecare email conţine la final un link spre dezabonare.)
În fine, de azi-noapte CNet.ro are o pagină nouă în meniu, poate aţi sesizat-o: Sumar. Pentru moment această pagină vă oferă posibilitatea de a vedea rapid titlurile ultimelor 30 de articole, titlurile tuturor articolelor dintr-o anumită lună&an, precum şi titlurile tuturor articolelor apărute vreodată pe CNet.ro. Săptămâna aceasta se pare că vom ajunge la articolul 250! Impresionant, nu? Ei bine, pentru noi este 🙂 . În curând pagina Sumar va include şi unele informaţii statistice.

Înainte de a încheia mai „dezvălui” numărul membrilor acestui sit: aproape 30. Din păcate foarte puţini se angajează în dialog pe marginea temelor articolelor, (ne)folosind comentariile. Temă de casă: promovarea comentariilor. Va trebui să „amenajăm” undeva pe sit o pagină unde să se poată găsi rapid ultimele comentarii (până atunci le puteţi urmări prin RSS). O săptămână minunată tuturor!

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *