Noutăţi anunţate de Thunderbird 2 beta 1


Nu doar Firefox face paşi (relativ) rapizi spre versiunea 2.0 ci şi partenerul pentru email, Thunderbird. Puteţi descărca versiunea 2 beta 1 ca fişier executabil (deci cu instalare) sau ca arhivă. Dacă doriţi să aruncaţi o privire asupra programului, ar fi de recomandat arhiva ZIP, care nu are nevoie de instalare/dezinstalare.

Thunderbird

Thunderbird 2.0 se anunţă – evident – îmbucurător de îmbunătăţit! Eu recunosc că încă folosesc Outlook Express, care se descurcă mai bine cu tone de emailuri (peste 1Giga în cazul meu). Sper însă că Thunderbird va manevra mai bine cantităţi mari de emailuri (în acelaşi timp eu propunându-mi ca pe viitor să le administrez mai bine, pentru a reduce volumul).

ThunderbirdPuteţi consulta roadmap-ul pentru 2.0, de unde aflăm următoarele veşti bune:

– sistemul de notificare la primirea de emailuri noi va fi îmbunătăţit (cum? nu ştim!)

– vor exista sumare pentru foldere (adică? nu ştim!)

– systemul anti-spam va fi mai performant

– se vor introduce taburile (wow! versiunea curentă beta nu prezintă aşa ceva, încă)

– se introduc tagurile (opţiune deja funcţională, după cum arată imaginea alăturată)

Pentru moment ce am putut vedea şi testa au fost tagurile (la care la fel de bine le putem spune labels – ca la GMail, sau etichete). Cei care folosesc etichetele în GMail vor fi foarte bucuroşi de această inovaţie la Thunderbird. Folderele sunt bune şi ne-am obişnuit cu ele din Windows, dar un fişier (un email) nu poate fi decât într-un folder. Etichetele sunt mai flexibile, permiţând ca un fişier (un email) să apară cu mai multe etichete (deci în mai multe „categorii”). Noile filtrele Thunderbird permit evident la acţiuni „lipirea” unei etichete: ce posibilităţi se deschid, de eficientizare a urmăririi emailurilor…

Se pare că în luna noiembrie vom avea primele Release Candidates, probabil şi ultimele, pentru ca până în decembrie să avem Thunderbird Final Release. Abia aştept!

radu.capan

PS: am observat că există şi Thunderbird 3.0, dar fiind fişier executabil nu l-am testat. Prefer să nu îmi tot umplu regiştrii cu date.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *