Analytics. Writely. Picasa… şi altele


Este iarăşi timpul unor „ştiri pe scurt”! Ultimele zile au adus diverse noutăţi notabile. Trei dinspre Google.

1. Google Analytics a ridicat numărul nu profiluri la 50. Iniţial au fost 5, apoi 10. Apoi s-a renunţat la invitaţie, iar acum se pot adăuga până la 50 de profiluri, de ajuns adică pentru 50 de situri. O limită suficientă pentru majoritatea webmasterilor (cine face peste 50 de situri?). Dacă nu aţi folosit GA, poate doriţi să o faceţi: oferă analize extrem de detaliate, cu posibilitatea de comparare de perioade şi de exportare a situaţiilor în diferite formate. Poate sunt analize chiar prea complexe: dacă vă interesează doar nişte cifre generale, atunci mai bine săriţi peste GA.
Google Analytics

2. Writely, după ce similar a mers doar pe invitaţii, renunţând la ele de ceva vreme, şi-a anunţat ieri printr-un email „clienţii” că în curând se vor putea identifica folosind contul GMail (username-ul şi parola de la contul de email).

Writely

3. Picasa pare a fi ieşit din etapa beta, versiunea 2.5 fiind acum oficială şi descărcabilă de pe pagina Picasa.google.com. Ciudat este că dacă navigatorul vă afişează pagina Picasa în limba română, download-ul pare a fi la versiunea veche, pe când dacă vă afişează pagina în engleză, download-ul este la versiunea nouă. Noua versiune nu aduce îmbunătăţiri la ceea ce deja lăudam recent, într-un alt articol.

4. Microsoft încearcă să ajungă succesul lui YouTube, sau al siturilor speciale dedicate de Google şi Yahoo cu un nou proiect: Soapbox. Intrarea doar cu invitaţie! Dar nu vă înghesuiţi. Un articol CNet.com (nici o legătură cu CNet.ro) are ca titlu: „Microsoft Soapbox nu este încă o ameninţare pentru YouTube” şi se încheie sec: „Pe scurt, Soapbox este dezamăgitor”. Desigur, poate credeţi că veţi avea o altă opinie…

5. Am mai reţinut competiţia lansată de OpenOffice pentru clipart. Dacă nu ştiaţi, există o versiune OpenOffice Premium (în engleză, germană şi maghiară), care nu este comercială şi nici nu ţine de echipa OpenOffice, dar e construit pe baza la OpenOffice adăugând ceea ce îi lipseşte şi mulţi dorect: 2.800 de grafice clipart, template-uri şi fonturi. OpenOffice pare să fi înţeles cât de esenţiale sunt aceste „mărunţişuri” şi a lansat acum această competiţie: să fie cu succes! Pentru că succesul ei înseamnă pentru noi un program mai bun.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Astăzi m-am putut deja loga la Writely cu contul GMail (s-au mişcat repede!). Fiind înscris înainte la Writely cu adresa GMail, mi-a recunoscut toate fişierele definite anterior: nici o pierdere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *