Meebo – logat la YM, dar fără YM


Dacă aţi citit articolul de ieri, Ce îmi încetineşte sistemul?, aţi văzut poate că pe locul trei la consumul de memorie, în testele respectivului studiu, se afla Yahoo! Messenger. Eu mi-am dezactivat de câteva luni lansarea automată la YM (păstrându-l totuşi în caz de nevoie). Dar pentru prietenii care îmi cunosc ID-ul Yahoo, apar aproape tot timpul conectat. Cum aşa?

Meebo

Pentru navigatorii „înrăiţi” nu este un mare secret. Există mai multe situri care oferă cam ce oferă Meebo (poate mai mult? poate mai bine? aceasta să ne-o spuneţi Dvs), dar eu mă opresc astăzi asupra lui şi dintr-un motiv aniversar, săptămâna trecută împlinind un an de existenţă. OK. Deci: ce este Meebo? Dacă aţi dat click pe linkul anterior aţi ajuns la pagina în limba română (!) a sitului Meebo, care vă oferă posibilitatea să vă conectaţi la „AIM or ICQ; Yahoo! Messenger; Jabber or GTalk; MSN„. Pentru cei pentru care lucrurile nu sunt clare, Meebo (şi siturile similare) vă oferă posibilitatea de a vă conecta în reţelele respective de prieteni fără a lansa însă programele care în mod clasic oferă această conectare. Iată un prim scenariu foarte posibil: sunteţi în alt oraş, fie într-un club internet, fie la un prieten, şi doriţi să comunicaţi ceva cu cineva, dar calculatorul pe care îl aveţi în faţă nu are instalat Yahoo! Messenger (sau GTalk sau alt program de comunicare instant). Ce vă faceţi? Staţi să îl instalaţi? Nuuu: vă conectaţi prin Meebo!

După cum spuneam deja, eu folosesc de câteva luni situl Meebo pentru a nu mai avea o aplicaţie în plus lansată. Navigatorul îmi este tot timpul lansat, aşa că logându-mă la Meebo sunt tot timpul conectat la YM (mda, aproape, pentru că sunt momente în care intenţionat mă deconectez). Deci un alt avantaj îl reprezintă economia de memorie prin nelansarea programului Yahoo! Messenger. Să mergem mai departe cu avantajele: dacă aveţi mai multe conturi YM? Fie Dvs personal, fie, ca în cazul meu, mai multe conturi în familie. Cu YM doar un cont poate fi identificat (online) la un moment dat. Desigur, există programe ce permit multiple conectări YM. Dar de ce un alt program, când Meebo permite totul mai simplu? Deschizându-vă un cont Meebo (nu este obligatoriu dacă doriţi să îl folosiţi doar accidental, prin cubluri de internet), puteţi să vă definiţi mai multe profiluri: (exemplu imaginar – contul meu de YM şi de GT, contul soţiei de GT şi AIM, conturile copiilor de GT… în total să zicem 10). Identificându-vă pe Meebo veţi fi simultan conectat cu toate profilurile (adică cu 10, în cazul imaginar anterior). Foarte practic! La noi în casă doar eu şi cu soţia avem conturi pentru astfel de reţele de comunicare instant, dar numai un calculator conectat la internet. Cu Meebo însă acum suntem amândoi permanent conectaţi cu reţeaua de prieteni.

Probabil vă întrebaţi dacă pagina web Meebo poate simula suficient de bine un program precum Yahoo! Messenger? Întrebare justificată. Răspunsul pe pagina următoare…


Pagini: 1 2 3

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

15 comentarii

 1. vacaru spune:

  Salutare tuturor!
  Am testat si eu pagina asta de meebo. La mine cel putin, uneori mai dadea rateuri, in sensul ca uneori, (cam din jumatate in jumatate de ora) se deconecta si ma intreba daca vreau sa ma reconectez).
  Ca si avantaje, cu siguranta ca a lasa libera memoria este de dorit. Apoi posibilitatea de a fi conectat simultan cu mai multe id-uri, la mai multe programe de chat, este o mare realizare.
  Dar faptul ca ma lipseste de anuntarea faptului ca am primit un nou email pe yahoo (asa cum face Yahoo Messenger), sau pe gmail (cum face GTalk), sau nu-mi da posibilitatea de a folosi vocea, serviciul Send File, (uneori webcam-ul), ma face sa raman la sistemul clasic cu programe independente. Eventual, as putea lasa meebo-ul pentru celelalte id-uri, folosind totusi (pentru id-ul principal) YM si GTalk. Oricum, castigul de memorie e cam de 100 Ram. La 1024, aproape ca nici nu se cunoaste.

  Sper ca nu v-am plictisit.

 2. radu.capan spune:

  Acele rateuri cred eu sunt de la conexiunea la internet, nu de la pagina web. Cred ca pagina web este mai „sensibila” la deconectari chiar si de o secunda, fata de Yahoo! Messenger de exemplu.
  Despre dezavantaje, subscriu ca se pierd multe facilitati. De aceea solutia e buna pentru unii, „nebuna” pentru altii. Eu in lunile multe de cand folosesc Meebo, nu am avut nevoie de transfer de fisiere prin YM, nici de voce. Cu adevarat, GT il folosesc in continuare, pentru a ma anunta de emailuri, contul yahoo neinteresandu-ma prea mult. Probabil in timp notificarile de emailuri vor fi valabile si in Meebo.
  Multumim de comentariu!

 3. silviu spune:

  Buna treaba cu Meebo. Eu inca mai lucrez pe un calculator cu Win98 si yahoo mess ultima versiune nu prea mai merge. Cu Meebo nu mai e nici un fel de problema.

 4. yoo spune:

  la mine nu se logheaza ym pe meebo. imi puteti spune dc? astept raspuns

 5. Ely spune:

  Mie nu mai imi merge meebo… Pur si simplu nu se conecteaza..

 6. radu.capan spune:

  Imi pare rau, eu unul nu stiu ce sa spun (poate altii?). Folosesc Meebo zi de zi fara nici o problema. Si acum sunt logat in Meebo cu 3 conturi IM. Merita incercata golirea completa a cache-ului navigatorului folosit.

 7. es-ol spune:

  Sal. Ce alte modalitati sa te chatuiesti pe yahoo mai stiti. Ma refer la alte softuri in afara de yahoo messenger. Astea sunt putinele pe care le stiu eu: Gaim, Trlian sau Trllian (nu mai stiu exact). Daca mai stit altele va rog spuneti-mi si mie.

  Aaa.. Si ce stit de yahoo widgets… se poate chat-ui folosind unul din widget-urile alea?

 8. eunicea spune:

  Nici mie nu mai mi se conecteaza meebo, imi da eroare on page… De ce?

 9. alinio spune:

  Ms deci este cel mai tare mai ales ca io m-am ales cu un flood dinala nasol de tot si nu ma mai lasa sa ma conectez pe yahoo …

 10. gabriel spune:

  Dragutilor, pentru toti cei ce vor sa foloseasca la serviciu messengerul de la yahoo.com… si asta e ilegal pentru adminstratorul de sistem, adica reteaua e parolata si nu merge, nici cu meboo.com nu veti reusi sa va conectati pentru ca e la fel de cunoscut… Solutia???
  Hm, binenteles ca v-o dau: e… ebuddy.com, o pagina de web… probabil mai putin cunoscuta, si hai sa speram ca va mai ramine asa mult timp 🙂 spre binele tuturor!!!

  Respect.

 11. Ce alte modalitati sa te chatuiesti pe yahoo mai stiti. Ma refer la alte softuri in afara de yahoo messenger. Astea sunt putinele pe care le stiu eu: Gaim, Trlian… daca mai sunt shi altele va rog sa imi spunetzi shi mie 😀 .

 12. Cristian Rudi spune:

  Ca un raspuns pentru Florentina Albu (desi a trecut mult de cand a postat aici) i-as raspunde ca eu folosesc cu mare eficienta ebuddy – care are multe icon-uri, si Kool IM – care te anunta si de primirea mail-urilor. Despre meebo, numai de bine de cand permite mai nou si apeluri video/audio, pacat ca transferul fisierelor inca nu prea merge.

 13. laura spune:

  Adik cum sa deconectezi Meebo…

 14. radu.capan spune:

  In dreapta, sub lista prietenilor, este un buton Deconectare. Click pe el si… s-a facut deconectarea.

 15. Rares spune:

  Cum pot sa accesez si eu acest site? 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *