Noutăţi la Google Calendar


Google Calendar a mai progresat puţin, după cum aflăm din pagina de noutăţi şi după cum se poate vedea (intui) din imaginea de mai jos.

Google Calendar

Ce este în fapt nou? Dacă vă uitaţi la captura de mai sus veţi sesiza nişte iconiţe mici pe banda cu ziua din calendar. Acel spaţiu începe să fie fructificat de Google Calendar. De exemplu acolo se poate adăuga un indicator pentru starea vremii (probabil funcţia nu este activă încă la toţi, sau eu nu am găsit Weather în Settings). Acelaşi spaţiu se poate folosi pentru afişarea unor alte iconiţe, de exemplu fazele lunii (da, cercul acela negru când plin tot, când plin pe jumătate). Eu personal sunt prea puţin interesat de fazele lunii, dar nu mă consider etalon 😉 .

Din păcate Google Calendar nu este disponibil încă în limba română. Probabil atunci va fi adăugat şi calendarul de sărbători în România. Dar dacă cumva, deşi român, locuiţi în Italia de exemplu, atunci puteţi să vă adăugaţi indicatorii pentru sărbătorile din Italia. (Dacă citiţi acest articol la ceva timp – mult? – după publicare, puteţi încerca să căutaţi dacă nu a fost adăugat între timp calendarul de sărbători româneşti.) Deci: în partea stângă a ecranului căutaţi textul Other calendars, mai exact plusul de lângă. Daţi click pe „+”, apoi click pe Browse Calendars. Pentru moment veţi vedea două Fun Calendars (cu fazele lunii şi cu logourile Google pentru sărbători naţionale), şi vreo 30 de Holydays Calendars. Dacă alegeţi vreunul, daţi click pe Add Calendar. Atât!

Scriind acum acest artico, am văzut că există un calendar cu Christian Holydays pe care vi-l puteţi adăuga. La luna august mi-a semnalat două sărbători: Transfiguration (6 august, Schimbarea la Faţă) şi Assumption Day (15 august, Adormirea Maicii Domnului).

Google Calendar

Cam atât pentru moment. Impresia mea este că Google Calendar nu este prea folosit (în primul rând de mine?) şi este păcat: are nişte facilităţi chiar foarte utile. Vom reveni asupra lor cu alte articole.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *