Google – 8 ani


Împrumutând un limbaj (aproape) apus: 8 ani de împliniri măreţe!

Google aniversare

Blogul oficial al Google aminteşte astăzi că săptămâna aceasta compania sărbătoreşte 8 ani de existenţă. Anul trecut şi-au marcat aniversarea cu următorul logo:

Google aniversare

Iar la 6 ani:

Google aniversare

Dacă vă plac logourile Google, iată o pagină unde găsiţi arhivate multe, începând din 1999 şi până în 2006. Dar poate vă întrebaţi: cum arăta Google la început? Iată, cam aşa:

Google la inceput

Şi ca să facem mai util acest articol (nu doar aniversar), facem o paranteză explicând de unde avem captura de mai sus. Dacă nu aţi auzit până acum, pe Internet există o maşină de călătorit în timp!

WayBackMachineWay Back Machine vă oferă posibilitatea să consultaţi cum arăta un anume sit la o anumită dată din trecut. Evident, arhiva cu pricina nu include capturi la orice sit, doar la situri mai importante, şi nu capturi din fiecare zi a unui an, ci din când în când (câteva pagini într-un an). Scriind adresa Google.com şi apăsând butonul „Take me back” veţi putea vedea cum arăta Google în 2002 sau în 2005! Călătorie plăcută în timp!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Eu cred ca GOOGLE-ul a revolutionat internetul. Tot mai multe servicii de la acest gigant, patrund in sfera IT; sunt de calitate si sunt create intr-un mod aparte si destul de accesibile.La multi ani Google!

  2. Mare si placuta mi-a fost mirarea cand am vazut ca http://www.wayback.com a indexat pagini si din site-urile http://www.tgcl.cnet.ro, http://www.gcatolicarad.cnet.ro si chiar pagini din site-ul personal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *