Maya Paint Effects


Sunt puţine screensaver-ele care mă entuziasmează. Maya Paint Effects este unul dintre ele.

Maya Paint Effects

Dacă imaginea nu vă spune prea mult (sunt sigur), atunci să vă explic. Este un screensaver… care nu mai este! Vom lămuri la final cum adică. Maya Paint Effects cred că a apărut ca demonstraţie de forţă a unui program similar, probabil legat de fractali. De ce? Pentru că acest screensaver generează tot felul de minunăţii dar pe nişte algoritmi gen fractali. Dintr-o listă lungă de opţiuni puteţi alege tot felul de la flori la fulgere, de la nori la blană, ş.a.m.d. Probabil irelevante datorită dimensiunii, le pun totuşi în continuare: alte screenshot-uri.

Maya Paint Effects Maya Paint Effects Maya Paint Effects Maya Paint Effects

Programul include un ecran de configurare de unde puteţi alege efectul şi fundalul. Mai mult, puteţi combina câte două efecte deodată (ex: iarbă cu cer). Traiectoriile luate de formele ce se nasc pe ecran sunt şi ele configurabile, dar au şi un generic Random. Din păcate nu există şi un Random pe efecte, aşa că atunci când doriţi o variaţie, va trebui să schimbaţi manual categoria. Şi dacă cele câteva zeci de efecte nu vă ajung, mai sunt încă alte zeci de descărcat de pe web.

Maya configurareAm ajuns şi la problema descărcării. Pe situl producătorului screensaver-ul pare să fi dispărut. Eu l-am găsit pe RapidShare.de. Cei care aţi mai descărcat de acolo ştiţi că fără un cont Premium, orice descărcare presupune o aşteptare de 60 de secunde. Şi apoi o pauză (parcă tot de un minut) până la următoarea descărcare. Ei bine, să aştepţi 60 de secunde până poţi începe descărcarea nu este ceva grav. Mai trist este că – din nou, dacă ştiu bine – dacă fişierele publicate acolo de cineva nu sunt descărcate constant, ele sunt şterse. Aşa că dacă citiţi acum articolul aveţi 99% şanse să găsiţi screensaver-ul. Peste un an sau doi… nu ştiu.

Descărcaţi: Maya Screensaver (3.60MB)

Descărcaţi: Maya Screensaver Bonus (5.82MB) – cu efecte suplimentare

Bucuraţi-vă de screensaver!

Atenţie: citiţi mai jos comentariile pentru link-uri valabile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. ciuciu spune:

    ciuciu – nu merg linkurile

  2. radu.capan spune:

    Stimate domnule ‘ciuciu’ 😉 pentru Dvs orice! Iată un link şi alt link. Primul e cu screensaverul şi bonusul, al doilea doar screensaverul. Găsite cu o căutare cu Google… Acum le-am publicat la noi să rămână… forever.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *