Convertiri online… la formatul PDF


Există diverse ocazii când ai un fişier de exemplu Word pe care trebuie să îl converteşti în PDF din diverse motive (pentru a fi sigur că la destinaţie se păstrează formatarea pe care te-ai chinuit să o faci o zi întreagă… sau poate destinatarul nu are MS Office… scenarii se pot închipui multe). Există soluţia instalării unor imprimante virtuale (la care simulezi tipărirea, şi în locul paginii tipărite obţii fişierul PDF). Dar eşti în aeroport (ai vrea tu!), avionul pleacă în 10 minute şi nu ai la tine laptopul, dar fişierul Word îţi este în contul GMail. Ce faci?

Converteşti online, cu ajutorul sitului PDFOnline.com.

PDF Online

După cum vedem din prima pagină a sitului, sursele pot fi variate (diverse fişiere Office şi diverse formate de imagine). Pentru a converti un fişier în format PDF nu aveţi nevoie de un cont pe sit (ce bine!), dar va trebui să vă lăsaţi adresa de email (ce rău!). Tot procesul presupune trei paşi, într-o singură pagină: 1) încărcarea fişierului local, pe care îl doriţi convertit; 2) indicarea titlului fişierului PDF final; 3) indicarea adresei de email unde veţi primi fişierul PDF. Desigur, puteţi indica adresa unde doriţi Dvs să ajungă fişierul PDF, dar nu este recomandat: în primul rând pentru că nu este moral să furnizaţi adresa altcuiva (firma de tipărituri de exemplu); şi în al doilea rând este bine să vedeţi cu ochii Dvs că fişierul PDF a fost generat corect.

Acum despre partea neplăcută cu furnizarea adresei de email. Consultând „Termenii şi condiţiile” sitului am găsit:

BCL will not provide any 3rd party entities with your email address or other contact information. This SERVICE is not intended to be used for unsolicited email or spam. Your email address may be used in the following ways: (1) to send you an email with your converted document attached; (2) to send you an email with any error messages concerning the document you submitted to the SERVICE; (3) to periodically send you an email containing announcements from BCL. You will have the opportunity to „opt-out” of any regularly-occurring email sent from BCL.

Pe scurt, PDFOnline nu va da adresa Dvs de email spamerilor, dar poate să vă trimită din când în când emailuri cu anunţuri ale firmei, ce includ posibilitatea de dezabonare. Cred eu că este un preţ mic pentru situaţii de urgenţă (şi nu numai) şi pentru un serviciu gratuit.

Acum despre calitatea convertirii. Bună, aş spune eu (deşi nu am făcut prea multe teste). Este foarte de apreciat faptul că situl nu îşi pune nici o „amprentă” pe fişierul PDF (watermark sau ceva similar). Problematic mi se pare însă faptul că dacă aţi aranjat să zicem o invitaţie la o petrecere în MS Publisher, cu fonturi speciale… acestea se pierd în procesul de convertire în format PDF. Pe de altă parte este normal, fonturile nefiindu-i furnizate aplicaţiei online. Dacă însă este vorba de imagini sau de fişiere Office cu seturile clasice de caractere (Arial, Times New Roman, Verdana şi altele), atunci nu veţi avea probleme. Diacriticele au apărut corect în testele pe care le-am făcut.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *