Cu GTalk poate vorbi toată lumea!


Google sparge tiparul. Până acum acesta era cam aşa: vrei să foloseşti un program de comunicare instant (IM)? Atunci trebuie să ai o adresă de email asociată respectivei aplicaţii (ex: *@yahoo.* pentru a folosi Yahoo! Messenger). Un articol din iulie a.c. indica următoarele cifre: 203,9 milioane de utilizatori ai Messenger-ului MSN; 77,8 milioane ai Messenger-ului Yahoo!; 33,9 milioane ai Messenger-ului AOL; şi doar 3,3 milioane utilizatori de Google Talk. O poziţie codaşă pentru GT…

Dar de azi-noapte Google Talk marchează un nou început: blogul oficial al Google a anunţat că „Acum oricine poate (Google) Talk (vorbi)”. Da, nu mai este nevoie de o adresă GMail pentru a folosi Google Talk! Probabil – sper – această „derogare” va face să crească numărul utilizatorilor de GT.

Google Talk

Ştirea este atât de proaspătă încât pagina principală a Google Talk încă scrie că „Google Talk … requires a GMail or Google Account username and password”. Aceasta în timp ce blogul Google scrie:

Anul trecut am lansat Google Talk, un serviciu gratuit şi simplu de folosit pentru convorbiri vocale şi pentru transmiterea de mesaje instant. Până acum doar utilizatorii de GMail puteau folosi Google Talk, dar acum oricine poate folosi Google Talk. Dacă nu aţi încercat până acum serviciul, iată cinci motive bune să încercaţi:

– acum oricine poate folosi serviciul (nu se mai cere un cont GMail)
– convorbiri vocale gratuite şi clare ca cristalul cu prieteni şi cu rude de oriunde din lume
– transfer de fişiere şi de directoare
– mesagerie vocală gratuită
– utilizare de pe mobile BlackBerry

Faptul că pentru a folosi GTalk nu mai ai nevoie de o adresă GMail va fi probabil o încurajare pentru folosirea lui nu doar pentru mesaje instant, ci şi pentru comunicare vocală. Personal am găsit suficient de bună calitatea convorbirilor cu Google Talk pentru a nu mai avea lansat în fiecare sesiune şi Skype. Iar acum, dacă oricine poate folosi GTalk, dispare o limitare importantă din lista de persoane cu care doresc să pot vorbi online. Bravo Google!

radu.capan

PS: dacă nu aveţi adresă GMail şi doriţi să folosiţi GTalk, mergeţi chiar acum la această adresă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Uimitoare politica de deschidere a google-ului. Chiar ca in acest sector au spart gheata. Inca o data: GOOGLE RULLZZZ!

  2. medaluana spune:

    Nu am Gmail si am incercat sa ma conectez la Google Talk si in fereastra mi s-a cerut Gmail. Deci nu am reusit sa ma conectez la server, desi mi s-a spus ca nu am nevoie de Gmail cu noua versiune. Ce sa fac?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *