SongBird… şi toată lumea cântă


Un subiect la ordinea zilei este SongBird, un player care a ajuns la versiunea „aproape 0.2”. L-am testat şi nu mă mir că toată lumea cântă cu bucurie despre el! CNet.ro vă ciripeşte în consecinţă de asemenea despre el.

Programul are 9,9MB, şi dacă această dimensiune nu reprezintă o problemă, vă invit să îl descărcaţi. SongBird este într-adevăr o surpriză plăcută. Ambiţia lui este de a marca un succes similar în lumea player-elor ca Firefox în lumea navigatoarelor, împărtăşind de fapt cu Mozilla nu doar idealurile ci şi punctul de plecare ca programare. (Ca paranteză: vă amintiţi poate că Firefox a fost înaine Phoenix, apoi Firebird… Acum Firebird, devenit Firefox, are o soră Songbird. Va deveni ea cândva Songfox?)

Ce poate neagra păsărică? Multe. Interfaţa este deja disponibilă în limba română, dar o română puţin cam ciudată. Interfaţa nu solicită prea mult timp de acomodare. Puteţi să definiţi directoare care să fie urmărite permanent de program (unde vă ţineţi de regulă muzica), putând apoi uşor din Songbird să alegeţi piesele dintr-un anume album sau ale unui anume artist. Ca la fiecare player audio, printre primele lucruri pe care le caut este dacă funcţionează într-un mod minimizat, pentru a avea aplicaţia la îndemână dar fără să consume mult spaţiu pe ecran. În colţul dreapta-sus al aplicaţiei găsiţi un dreptunghi ce transformă Songbird în ceva de genul:

Ca în Firefox există o boxă pentru căutări: puteţi ajunge astfel rapid la artiştii sau piesele dorite. Songbird, ca mai orice program de astăzi, suportă interfeţe, dar la care nu li se spune skins ca în WinAmp ci feathers: cu alte cuvinte îi puteţi schimba penele 🙂 . Programul va suporta şi pluginuri (încă nici unul). Dacă este să ajungă la succesul lui Firefox, vă puteţi imagina ce pluginuri fantastice va avea Songbird?

Ceea ce însă mi-a plăcut cel mai mult este integrarea internetului în Songbird.


Pagini: 1 2

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Am descarcat si instalat astazi programul. Am gasit, cel putin pentru mine, unele puncte critice. Interfata mi-a parut neprietenoasa. Modul de cautare pe Internet mi-a placut, dar factorul siguranta mi-a taiat elanul, multe din paginile afisate nu le cunosc si nu am gasit cum sa le sterg si sa le inlocuisesc cu altele. Apoi dupa ce am ascultat unele cantece, am incarcat un clip video, a mers, dar nu am stiut cum sa-l opresc, casuta video nu are buton stop. Poate ca nu mi-am luat timpul necesar sa-l studiez mai atent, dar o alternativa la Winamp inca nu este. Dar voi avea rabdare si voi urmari versiunile urmatoare.

  2. -Hawkeye- spune:

    E super tare! O sa fac tot posibilul sa-l promovez si printre prietenii mei. Abia astept ziua cand va fi la fel de popular ca firefox, incat sa se lucreze la imbunatatiri zilnic 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *