Sute de megapixels…


Aparat fotoCât are aparatul Dvs pentru fotografii digitale? Al meu 5 megapixels… al Dvs poate mai mult, poate 8… Dar ce aţi spune de câteva sute megapixels? Compania elveţiană Seitz pregăteşte nişte aparate foto de 160 megapixels, la un preţ de câteva zeci de mii de dolari. Deja vă visaţi cu un astfel de aparat în mână? Aţi arăta cam tipul din stânga…

Sau puteţi avea răbdare câţiva ani (nu cred că zeci de ani) şi veţi putea avea un aparat similar dar mult mai mic şi mult mai ieftin. Cine vrea însă tehnologie acum… trebuie să scoată muuulţi bani din buzunar.

Până ne vom permite, haideţi însă să vedem de astăzi ce vom putea face mâine (un „mâine” foarte relativ) cu astfel de aparate foto. În principiu veţi putea face fotografii de la un kilometru de un anume obiectiv (să zicem un porumbel), pentru ca să puteţi decupa apoi cu o claritate foarte bună anumite detalii minuscule (ciocul porumbelului). Cum fotografii profesionişti dispun deja de astfel de aparate cu sute de megapixeli, vă invit să vedeţi la modul concret puterea lor. Uitaţi o fotografie cu celebrul Machu Pichu şi puterea detaliului:

Machu Pichu

Dacă doriţi (vă invit insistent) să faceţi Dvs zoom pe imaginea iniţială pentru a vedea cât de clară se menţine imaginea, mergeţi la această pagină. Şi dacă tot ajungeţi pe situl respectivului fotograf, mai admiraţi şi alte galerii (din păcate eu nu am mai găsit altele cu zoom, dar fotografiile sunt absolut superbe) şi luaţi-vă şi un wallpaper.

O demonstraţie similară o oferă un alt fotograf, cu Sydney noaptea. Maaagnific. Mă uit la aparatul meu de 5 megapixeli şi mă apucă ruşinea… 🙂


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Fantastic … chiar de necrezut insa in materie de tehnologie lucrurile evolueaza. Acum cativa ani imi amintesc cum realizam fotografii cu aparatul meu pe film. Digitalele nu erau prea evoluate insa evoluam. … Paparazzi vor avea de castigat in surprinderea de cadre bune, subiecti in pozitii inedite.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *