Uşa fără cheie


Nu ştiu alţii cum sunt… dar eu când mă gândesc la cheia de la casă îmi amintesc momentele când nu am putut să intru în casă şi soluţia a fost ca soţia – noroc că ea e foarte slabă – să intre pe geamul de la baie (v-aţi prins: stau la parter). Şi dacă laptopul meu are senzor de recunoaştere a amprentei care îmi permite să mă autentific în Windows doar trecând degetul peste zona specială, nu pot să nu mă întreb cât va mai dura până când uşa de la intrare va avea un sistem digital. Astfel de sisteme există deja, chiar şi pentru utilizatori casnici, nu doar pentru instituţii… dar nu sunt sigur că şi în România.

Firma Brick House Security (cu sloganul The Trusted Name in Home & Business Security) oferă un astfel de gadget, pe care îl puteţi vedea în imagina de mai jos sau urmând linkul tocmai indicat. Cu un astfel de dispozitiv instalat puteţi uita de cheie! Aproape, căci o cheie fizică tot va exista. Să trecem în revistă caracteristicile:

  • 3 moduri de deschidere: cu amprenta, cu un cod PIN, cu o cheie mecanică (pe post de soluţie de siguranţă, nu pentru uz curent)
  • ecran LCD pentru indicaţii, plus notificare sonoră
  • detector cu infraroşii al amprentei (autentificarea ia sub o secundă)
  • poate memora 100 de amprente, numerotate de la 00 la 99
  • există o amprentă master, cu care odată identificat se pot şterge alte amprente
  • foloseşte o baterie care ţine aproximativ 12 luni

Dacă vă întrebaţi cât de sigur este un astfel de dispozitiv, aflăm din descriere: dintr-o sută de identificări (trecere cu degetul), maxim una este respinsă în mod eronat. La zece mii de identificări, maxim una ar putea să fie acceptată în mod eronat (cu alte cuvinte, un hoţ va trebui să îşi treacă degetul peste detector de zece mii de ori pentru a exista şansa să poată intra – după câte încercări credeţi că va ceda hoţul fizic sau psihic?).

Acest sistem costă 200$, adică vreo 5,5 milioane de lei.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Pe dincolo deja sunt frecvente intrarile cu tastarea codului.Oricum imi place sistemul!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *