Ce ar descărca Isus?


Zilele trecute am sesizat pe unul din siturile cu torrente un titlu interesant: Ubuntu Christian Edition. M-am întrebat: o fi vorba de ediţia Ubuntu a unui anume Christian (Cristian) sau de o ediţie creştină? Ei bine, a doua variantă. „Ubuntu Christian Edition este un sistem de operare gratuit, open source, orientat spre creştini. Este bazat pe popularul Linux Ubuntu”, citim în pagina de prezentare, www.christianubuntu.com. „Scopul Ediţiei Creştine Ubuntu este să aducă la îndemnâna creştinilor puterea şi securitatea (sistemului de operare) Ubuntu. […] Alături de aplicaţiile clasice Ubuntu, Ediţia Creştină Ubuntu conţine cele mai bune programe creştine existente.”

O listă mai detaliată a ceea ce oferă Ubuntu Christian Edition găsiţi aici. Dar cum imaginile fac mai mult decât cuvintele, iată două capturi din această ediţie Ubuntu în acţiune.

Dacă vă interesează sistemul de operare Ubuntu, acesta se distribuie gratuit, nu doar prin internet ci şi prin CD-uri care vă sosesc gratuit acasă. Comenzile se pot face la adresa shipit.ubuntu.com (apoi cu un script oferit de situl tocmai prezentat va fi transformat în „ediţia creştină”).

Dacă aţi avut curiozitatea să urmaţi primul link din acest material aţi văzut că domeniul indicat mai sus conduce de fapt la o pagină pe un alt sit, al cărui nume este amuzant: WhatWouldJesusDownload.com. Evident, în primul rând, conform sitului, Isus ar descărca Ubuntu Christian Edition, folosindu-se de Sword ca Scriptură, de OpenOffice pentru a scrie scrisori şi de Firefox pentru a naviga.

Dacă veţi naviga pe acest sit veţi găsi diverse lucruri interesante. Dacă realizaţi situri, atunci recomandarea mea principală din acest sit este secţiunea 100+ Web Design Tips. Varietatea de teme este impresionantă şi articolele sunt scurte (şi la subiect). Cam atât. Mi s-a părut interesant de semnalat…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Ioan Maxim spune:

    Super! Avem posibilitatea utilizarii unui sitem de operare gratuit. Cred ca nu mai trebuie sa ne facem probleme de erorile de windows sau bug-uri virusi de pe net explorer; La gunoi cu microsoft dupa cate probleme ne face. In filmul Hackers chiar gunoiul era scos de la gunoi. Oare o sa avem vreodata un windows gratuit ca Ubuntu, sau il vom tine la gunoi pentru ca nu avem bani de asa ceva, cum am facut cu zeci de cd-uri dupa ce am aflat ca se fac perchezitii acasa. Eu chiar acum o sa fac o instalare Ubuntu. N-are rost sa mi se tot blocheze sistemul si in fiecare saptamana sa instalez, feroce, sistemul fara licenta si toate driverele si programele.Ce ar downloada Iisus: eu cred ca ar converti multe persoane prostituate de pe site-urile hot si ar ajuta prin internet orfani, bolnavi, batrani…sa facem si noi la fel!!!

  2. dave007 spune:

    Stiu de Ubuntu Christian Edition. Il downloadasem si eu, dar folosesc Kubuntu. Windows nu mai am… Cat despre Ubuntu (CE, Kubuntu, Xubuntu…) recomand cu caldura tuturor… Idea Ubuntu Christian Edition a fost superba chiar si eu am instalat DansGuardian – filtru antiporn si alte cateva chestii faine… Este Super! Si adaug si eu: NO ERRORS!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *