Google anunţă: liber la gadget-uri


Marţi, 3 octombrie, Google a mai făcut un pas extraordinar: gadget-urile ce până acum puteau fi folosite doar din Google Desktop sau include în Google Homepage, pot fi folosite de oricine, în propriul sit. „Acum oricine poate să aibă un sit care să arate foarte bine, cu conţinut care se actualizează automat”, este declaraţia lui Adam Sah, Google Gadgets Architect. „Făcând gadget-urile Google disponibile pentru Dvs, ca să le adăugaţi în paginile Dvs, noi acţionăm de fapt în direcţia conectării dezvoltatorilor cu consumatorii entuziaşti, făcând informaţia universal accesibilă şi utilă individului.”

Sunt sigur că pentru comunitatea dezvoltatorilor această mişcare Google va marca o explozie, fiind acum mai motivaţi, având o expunere mai mare a muncii lor. Deja sunt disponibile peste 1200 (o mie două sute!!!) de gadget-uri. Doar sit să ai, că la Google găseşti un gadget util. Unde le găsiţi? La următoarea adresă www.google.com/ig/directory?synd=open.

Ce fel de gadgeturi puteţi adăuga? Aveţi mai jos două exemple, poate nu cele mai atractive. Cu o singură linie de cod – oferită de Google desigur – am adăugat un calculator pentru operaţii de bază şi un instrument pentru traducere.

Dacă veţi parcurge paginile cu gadget-uri veţi vedea unele extraordinare: pentru Google Calendar; pentru fotografiile publicate cu Picasa; formular universal de contact; ceasuri şi alarme; nenumărate jocuri; ş.a.m.d. Printre cele peste o mie de gadget-uri este mare probabilitatea să găsiţi ceva util. (Să nu uităm şi posibilitatea de a vă dezvolta propriile gadgeturi. Dacă vă interesează, mergeţi la această pagină.) Eu mă opresc aici, dar nu înainte de a mai include două gadget-uri… catolice. Poate în curând vom avea şi noi astfel de gadget-uri, în română? 😉

Să nu uit: gadget-urile pot fi scalate, majoritatea putând fi deci dimensionate conform spaţiului pe care doriţi să i-l alocaţi în pagina web.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *