Spune-i lui Google despre blogul tău


Astăzi Google a anunţat lansarea serviciului Google Blog Search Pinging. Această ştire este de interes doar pentru cei care au bloguri (situl CNet.ro este tehnic vorbind un blog), sau măcar fluxuri RSS. Calea cea mai simplă este să mergeţi la această pagină şi să indicaţi adresa blogului sau a fluxului RSS. În schimbul acestui „efort”, Google ne asigură: „vom face tot ce putem pentru a vă adăuga cât mai rapid indexului nostru”. Este inutil să spunem că indexarea în Google înseamnă o mai bună „vizibilitate” pe internet. Iar vizibilitatea aduce vizitatori. Şi dacă vizitatorii nu aduc bani, măcar aduc mulţumirea că ceea ce faci este citit de cât mai mulţi.

O a doua soluţie este ca în blogul Dvs să indicaţi un nou Ping Server. Nu cunosc toate arhitecturile de CMS, dar dacă folosiţi WordPress, atunci trebuie să mergeţi în secţiunea Options, apoi subsecţiunea Writing, iar jos veţi vedea o boxă deasupra căreia scrie Update Services. Acolo de regulă apare indicat din start o adresă:

http://rpc.pingomatic.com/

Vă recomand să adăugaţi şi adresa Google, disponibilă de astăzi, şi următoarele adrese:

http://blogsearch.google.com/ping/RPC2

http://rpc.technorati.com/rpc/ping

http://ping.feedburner.com/

http://rpc.weblogs.com/RPC2

Desigur, dacă blogul este jurnalul Dvs privat, nu vă interesează publicitate mai multă, dar în rest… sper să apreciaţi recomandarea.

A! Poate folosiţi programe pentru a publica pe bloguri (unul v-a fost semnalat săptămâna aceasta, luni). Dacă da, căutaţi în setări să completaţi similar lista de Ping Servers. Dacă folosiţi, ca mine, Windows Live Writer, atunci mergeţi în Tools, Preferences, Ping Servers.

Acestea fiind spuse… happy blogging! Acum Google vă poate indexa mai rapid. (Încă un) mulţumim Google!

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *