Pure Sudoku


Sudoku este jocul la mare modă astăzi. Importat din Japonia, el a fost mai întâi promovat de… reviste, precum The Times în Marea Britanie. Apoi a apărut în tot mai multe reviste, inclusiv la nou în Evenimentul Zilei. În caz că nu îi ştiţi regulile, ele sunt extrem de simple. Aveţi un pătrat cu nouă linii şi nouă coloane, câteva cifre date din start iar Dvs trebuie să le scrieţi pe celelalte, astfel încât pe orice linie sau coloană cifrele să nu se repete, nici în unul dintre cele 9 pătrate ce compun pătratul mare. Atât! Dar ce manie se dezlănţuie de aici! Recunosc că în cel puţin trei nopţi m-am culcat foarte târziu încercând (şi reuşind de cele mai multe ori) să rezolv câte un careu alături de soţie.

Am ales să vă prezint astăzi una dintre implementările jocului Sudoku: Pure Sudoku. Are o interfaţă simplă, şi după cum veţi vedea pe fundal se încarcă aleator diverse imagini, fiind astfel şi plăcut ochiului. Ceea ce vă prezint în continuare este versiunea gratuită. Versiunea comercială are în plus 1) funcţia de hint, adică de sfat dacă v-aţi blocat (fără ea este mai provocator, să recunoaştem!); 2) de trei ori mai multe fundaluri (neesenţial); 3) posibilitatea de a tipări un joc (nu mă văd întorcându-mă la hârtie); 4) nivele suplimentare super-uşoare. OK, deci rămânem la versiunea free, care mie mi-a plăcut mult. Puteţi juca în fereastră, sau pe tot ecranul.

Pentru a juca Pure Sudoku aveţi nevoie de un mouse, cel mai bine unul cu rotiţă de scroll. Ea vă permite să alegeţi un număr (sau delete) din coloana din stânga ecranului. Apoi cifra selectată o puteţi pune pe tablă cu click stânga dacă sunteţi sigur că este cifra corectă (e scrisă cu verde dacă programul nu sesizează conflicte, caz în care este cu roşu – a se vedea mai sus 4 roşu, pentru că pe aceeaşi linie mai există un patru; cifrele furnizate din startul jocului sunt cu gri). Cu click dreapta puteţi să vă notaţi pe tablă presupunerile (într-un anume pătrat nu ştiţi exact ce cifră este, dar ştiţi că trebuie să fie obligatoriu să zicem 1 sau 7 sau 9… le notaţi, iar în timp se restrâng posibilităţile până rămâne o cifră sigură); un alt click dreapta cu aceeaşi cifră o şterge din pătrat. Fiind un joc care poate lua zeci de minute, are din fericire implementată funcţia de Save, ceea ce înseamnă că vă puteţi întrerupe din joc, ieşi din el, pentru a-l relua mai târziu (veţi avea Continue Puzzle în meniu).

În încheiere un sfat: nu căutaţi să scrieţi toate cifrele posibile într-un pătrăţel. Ţintiţi direct spre soluţii! Dacă analizaţi bine tabla, în orice moment veţi găsi că există o celulă în care poate fi o singură cifră. Desigur, este nevoie de ceva antrenament şi de dezvoltarea unor strategii, dar în timp le veţi prinde şi veţi vedea ce provocare şi satisfacţie pentru minte aduce acest joc. Nu îl începeţi seara prea târziu! 😉

 • Pure Sudoku – the visually refreshing sudoku game with enough puzzles for a life time.

 • Apreciază articolul:

  1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
  Se încarcă...

  2 comentarii

  1. Vasile spune:

   Imi place mult.

  2. Nicoleta spune:

   Am castigat la Sudoko pe Click.net si nu am vazut nici un premiu.
   Deci este vrajeala.


  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *