CommandN.tv


Urmăriţi emisiunile de IT româneşti? Eu în ultima vreme nu. Am urmărit însă acum câţiva ani şi în timp ce unele îmi plăceau (parţial măcar), altele mă călcau pe nervi prin aerul de profesionalism al unor prezentatori în fapt având tot atâta legătură cu IT cât eu cu baletul. Acum însă, când conexiunile noastre internet devin tot mai puternice, putem urmări emisiuni TV şi pe web! Vă recomand cu mare căldură postul tv (mă rog, este un blog, dar putem să îl aproximăm cu un post tv cu o singură emisiune) CommandN.tv.

Din iunie 2005, o echipă de tineri foarte simpatici, dar şi cu adevărat profesionişti au lansat un blog video unde publică săptămânal câte un episod IT. Subtitlul „tech, web, news, video” spune multe despre conţinutul emsiunii lor. Puteţi urmări episoadele de pe situl lor (inserate ca filmuleţe flash – de la ultimul episod au trecut pe celebrul YouTube), sau descărca, în diverse formate (mov, avi…), fişierele video fiind de câteva zeci de mega (opţiune recomandată dacă doriţi să salvaţi episoadele pentru o vizionare ulterioară, sau dacă pur şi simplu preferaţi calitatea imaginii în schimbul unui „pătrăţel” de film cum apare el online). Demonstrativ am inclus şi noi episodul de săptămâna aceasta (al 64-lea).

Rubricile emisiunii (nu apar toate în acelaşi episod) sunt:

– headLINES – ce este nou în domeniul tehnologiilor IT

– webPICKS – siturile favorite ale producătorilor

– techTIPS – sfaturi „cum să faci” şi diverse demo-uri

– hotSTUFF – recenzii produse

– inSITE – sfaturi pentru dezvoltatorii de situri

– spotLIGHT – interviuri şi invitaţi speciali

– inBOX – un fel de poşta redacţiei

Emisiunea nu este doar simpatică ci şi extrem de informativă. Prezentatorii agreabili (iar Amber probabil poate candida la soţia ideală a pasionatului de IT; sau la premiul de blondă şi – totuşi – foarte deşteaptă 😉 ). Există şi o pagină Episode Guide, dar care nu este tocmai la zi. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre emisiune sau despre realizatori, mergeţi aici. Închei recomandându-vă, încă o dată, emisiunea: durează în medie cam 15 minute – nu prea mult, pe săptămână, pentru i dedica timp informării dintr-o perspectivă de dincolo de ocean.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    O altă emisiune IT, tot săptămânală, dar mai lungă (cam de o oră) au nişte tineri pe Hak5.org. Merită şi aceasta urmărită de pasionaţii IT.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *