Muzică clasică gratuită


De mai bine de o oră ascult muzică clasică de pe o pagină web. Şi probabil că în total sunt disponibile câteva ore de muzică. În final m-am gândit: de ce să nu împărtăşesc această pagină? Iată deci adresa cu pricina: en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sound/list. La această pagină veţi găsi indexate sute de piese de muzică clasică din domeniul public. Unele sunt înregistrări de studio, altele înregistrări din concerte (după cum vă veţi da seama din aplauzele de la sfârşit).

Fişierele audio sunt în format OGG, pe care îl recunosc majoritatea player-elor audio. Eu le ascult acum cu SongBird, despre care am scris recent. Am încărcat adresa paginii în SongBird, care a detectat apoi toate piesele şi le deschide rând pe rând. Nu trebuie să stau până se descarcă complet o piesă (unele sunt de peste 10min, deci vă daţi seama de dimensiune), ea fiind redată în paralel cu download-area ei. Cu o simplă mişcare cu mouse-ul îmi pot salva piesele care îmi plac cel mai mult. Oricum, ştiu că pe pagina Wikipedia se vor afla pe vecie (cu relativismul de rigoare), şi probabil lista va creşte în timp.

Dacă doriţi să vă încântaţi auzul cu Anotimpurile lui Vivaldi sau cu capodopere semnate de Franz Schubert, Johann Sebastian Bach, Franz List, Giacomo Pucini, Felix Mendelssohn, Ludwig van Beethoven şi alţii, atunci profitaţi de linkul indicat la începutul articolului. Navigare şi apoi audiţie plăcută!

PS: Dacă doriţi să ascultaţi muzică clasică direct online atunci vedeţi şi Cutia Media.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (57 evaluări, media: 4,23 din 5)
Se încarcă...

24 comentarii

 1. carmen spune:

  Multumesc foarte mult pentru informatia de care aveam atita nevoie. Poate ca ar trebui sa ne spui mai detaliat cum se deschid ori cum se incarca pentru ca sint noua pe net si nu-i dau de capat. Multumesc, te pup!

 2. radu.capan spune:

  Click dreapta pe respectiva piesa (prima coloana, File name) si alegeti Save target as… sau Save link as… (depinde ce navigator folositi). Alegeti o locatie pe calculator (pe Desktop, pe C, unde doriti Dvs). Apoi cu un player de fisiere OGG (de exemplu AIMP Classic, cautati pe CNet.ro ca s-a scris despre el) puteti asculta piesele. Succes!

 3. Macovei Denisa spune:

  Trimite-ţi vă rog şi partiturile la piesele ptr. pian tot aici. Sunt pianista şi după ce le ascult vrea să le şi cânt.

 4. cristina spune:

  Imi este de folos muzica clasica, si ascult cat mai multa, dar am nevoie de piese cantate cu flautul si orchestra… Unde pot gasi?? Am intrat, am cautat si… nu am gasit. Multumesc 🙂

 5. gabi spune:

  Multumesc mult pentru adresa. Mi-au placut foarte mult piesele prezentate.

 6. filimon_st spune:

  Am mai aflat ceva. Multe multumiri.

 7. gheorghe spune:

  Multumiri! Cautam asa ceva de multa vreme. Tot respectul pentru cei care asculta muzica clasica si nu se lasa influentati de prostiile de la tv.

 8. jürgen.toth spune:

  O colectie de muzica clasica (format midi insa si MP3) gasiti si la urmatoarea adresa web: http://www.piano-midi.de/mp3.php

 9. Puf spune:

  La fix. Exact ce cautam. Merci.

 10. cristina spune:

  Buna tuturor. Va rog sa-mi spuneti si mie de unde pot download-a muzica clasica? Multumesc.

 11. mirita spune:

  Buna tuturor. Va rog sa-mi spuneti si mie de unde pot download-a muzica clasica? Multumesc.

 12. Virgil spune:

  Puteti downloada colectii intregi de cea mai buna calitate, dvd rip-uri, de pe Torrent recomand http://www.mininova.org

 13. maria gorgan spune:

  Ma relexazea foarte mult!!!! Mii de multumiri pt acest site.

 14. mihaela spune:

  Sunt incepatoare in ale net-ului, dar sunt nespus de bucuroasa ca am dat din intamplare peste acesasta pagina care m-a desprins de cotidianul cetos si naclaios… Multumesc din tot ce e frumos in sufletul meu.

 15. Pavel spune:

  Multumesc pentru cintece!

 16. vaduva neagra spune:

  Imi place foarte mult muzica clasica… E foarte tare…

 17. Este frumoasa si linistita muzica clasica. Imi place foarte mult. Dupa parerea mea intrece ori ce gen de muzica din prezent.

 18. ica spune:

  Dac-ai stii ce mult ma bucur de ce ai gasit si mai ales de faptul ca ai ales sa ne spui si noua. Nimic nu ma relaxeaza mai bine decat muzica clasica.
  Multumesc!

 19. aurelia spune:

  Multumesc!

 20. Ana spune:

  Ce bine ca v-am gasit! Multumesc pentru ce ne dati, nu toti sintem cu acele muzici de haos.

 21. Doru spune:

  Un site pentru iubitorii de muzica clasica aici: http://megaclasic.ro .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *