Păşind în viitor cu Philips


Philips are un brand intitulat Simplicity (sugestiv şi în română), în ultimii doi ani organizând câte un Simplicity Event. Pe scurt este vorba de tehnologie pusă în slujba omului. Între 2 şi 5 octombrie Simplicity Event a avut loc la Londra, firma Philips punând la dispoziţie câteva fotografii, în mod gratuit, pentru promovarea unor produse care încă nu există pe piaţă, dar ne permit să visăm cu ochii deschişi. Am selectat câteva idei din „gama” Simplicity, pe care le-am considerat mai interesante.

Iată mai sus un soare artificial montat în perete (aici simulând înserarea). Lampa simulează soarele conform unui ceas. Se sugerează de exemplu folosirea lui în birouri fără geamuri exterioare, lumina ei naturală ajutând la tonusul organismului şi la menţinerea ceasului biologic. Există şi o lampă pentru noptieră pe aceeaşi idee, pe post de ceas. În locul unui zbârnăit oribil puteţi alege o astfel de lampă care dimineaţa creşte intensitatea luminii (desigur, totul reglabil).

O altă minunăţie o constituie o baghetă magică cu care se poate scrie practic pe orice (întreaga casă poate deveni o pânză de pictură sau hârtie de mâzgălit). Nu vă speriaţi, există asociată şi o radieră magică!

Dacă v-aţi săturat de bileţelele lipite pe frigider, Philips oferă o soluţie mai modernă care permite să lăsaţi mesaje video (copilului: „nu uita să îţi iei pachetul cu mâncare” sau soţiei: „întârziu… sosesc pe la 6 acasă”).

  . . .

Ca unul sătul de mobilele din casă, de culori diferite, m-am entuziasmat mult la vederea unei lămpi dotată cu un senzor: în funcţie de culoarea peretelui (dacă aţi pus senzorul înspre perete), lampa îşi schimbă culoarea pentru a se asorta!

Şi gadgeturile continuă. Există diverse lămpi pentru relaxare sau pentru tratarea tenului. Există şi un aparat care ajută femeile să îşi monitorizeze ciclul (ovulaţia, fertilitatea, menstruaţia). A! Şi un sistem de becuri, boxe şi ventilatoare care crează în camera în care te joci pe computer o atmosferă cât mai apropiată de cea din joc (luminile simulează fulgere, dacă aşa este în joc; iar ventilatoarele te pot face să simţi în spate respiraţia duşmanului… brrrr…)

Philips

Da, tehnologia merge înainte. Iar preţurile înapoi. Pentru moment nici un produs din gama Simplicity nu are un preţ, dar dacă nu noi, copiii noştri vor avea cu siguranţă ocazia să le folosească aşa cum folosim noi astăzi telefonul mobil.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *