Google a cumpărat YouTube


De vreo 2-3 zile netul zvonea: Google va cumpăra YouTube. Aseară ştirea a explodat: Google a cumpărat YouTube. Pentru cei – foarte puţini – care nu ştiu încă ce înseamnă YouTube… a devenit un fel de sinonim cu scurte filmuleţe video. De la melodii la reclame comerciale, de la trailere la spectacole de comedie, de la demonstraţii la filmări personale. Oricine îşi poate publica propriul filmuleţ pe YouTube. Şi când spun „filmuleţ” spun aşa pentru că de regulă sunt de câteva secunde sau minute. Dar există şi filme, de o oră sau mai mult, precum emisiunea celor de la Hak5 despre care scriam într-un comentariu la CommandN.tv.

Google a cumpărat YouTube (deşi să ne amintim că are propriul serviciu, Google Video) pentru suma de 1,65 miliarde de dolari. Pentru o un sit apărut abia în februarie 2005 a reuşit o sumă bună, cred eu. Practic acum Google s-a asigurat că este lider în domeniul web-video, într-o perioadă în care Microsoft, cu al său Soapbox, nici măcar nu a ieşit din beta! Cum va uni Google serviciile Google Video şi YouTube? Greu de estimat pentru moment. Un lucru văd cert: explozia de fotografii ce a caracterizat internetul în ultimii ani va fi însoţită tot mai mult de o explozie a videourilor. Cu un loc publicare gratuită, ce ne mai poate reţine să publicăm primii paşi ai copilului nostru sau încercarea de emisiunea tv, începută în pivniţă, sperând să devină în timp ceva de succes…?

Completare: între timp Google a dat publicităţii un comunicat, în care, printre altele, se spune că YouTube îşi va continua existenţa cumva semi-independent, cu angajaţii pe care îi are deja, la sediul pe care îl are deja.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *