Îşi actualizează Google logoul?


Ieri Google a început să se concentreze şi pe piaţa utilizatorilor de Mac. Au deschis un nou blog, Google Mac Blog, în care amintesc de misiunea pe care şi-au fixat-o: „Google’s mission is to organize the world’s information and make it universally accessible and useful” (aproximativ: „Misiunea Google este să organizeze informaţia mondială şi să o facă universal accesibilă şi utilă”). Şi prin „universal accesibilă” înţeleg să nu se limiteze la utilizatorii de Windows. Dacă mergeţi la această pagină veţi vedea ce oferă deja Google pentru Mac, dar veţi mai observa, şi pe blog şi pe pagina anterioară, că Google afişează un logo îmbunătăţit.

Logoul oficial al Google, atât de cunoscut deja de toţi, nu a cunoscut vreo modificare esenţială de la lansare (mă rog, ar fi variaţiile de logouri prezente aici, pentru a reflecta diverse sărbători, aniversări). Nici schimbarea prezentată mai sus nu este una radicală, dar personal mi separe că logoul arată mai bine. Google s-a angajat printr-o declaraţie recentă că va lucra mai mult la adâncime decât la lăţime. După cum am fost martori în acest an, Google s-a extins mult în multe direcţii, cu tot felul de servicii. Multe de calitate, dar unele lăsând încă de dorit. Este timpul pentru Google să se oprească de la a-şi mai extinde orizontul pentru a se dedica în schimb îmbunătăţirii serviciilor ce le oferă deja. Cele două aplicaţii tip Office sunt un exemplu (deşi unele guri spun că ar fi mai simplu pentru Google să cumpere o aplicaţie concurentă mai bună). Google Reader, pentru fluxuri RSS, deşi îmbunătăţit foarte mult în această lună, mai are încă unele funcţii destul de importante lipsă. Lui Google Talk de asemenea nu i-ar strica nişte îmbunătăţiri, mai ales comparându-l cu Yahoo! Messenger. Zilele acestea Picasa Web Album a renunţat la „test” cum scria în titlu, dar este încă departe de a fi un competitor adevărat pentru Flickr sau Yahoo! Photos. Aproape fiecare serviciu Google are ceva important de îmbunătăţit, şi ar fi excelent dacă acum prioritatea va fi într-adevăr mersul în adâncime.

Personal, un lucru pe care îl aştept foarte mult este unificarea sistemelor de notificare, probabil sub Google Talk. Ar fi excelent ca Google Talk, aşa cum anunţă de primirea unor noi emailuri să te notifice de evenimentele apropiate notate în Google Calendar sau despre informaţiile noi pe fluxurile RSS urmărite cu Google Reader. O astfel de unificare ar creşte valoarea acestor două servicii tocmai amintite. Succes Google!

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *