Fizica viitorului. Harddisk-ul prezentului


Vă propun în cele ce urmează două filmuleţe interesante de pe YouTube.

Primul prezintă o minunăţie tehnică ce va face din studierea fizicii o activitate mult mai plăcută decât a fost pentru noi acum zece, douăzeci sau mai mulţi ani. Această interactivitate cu „ecranul”, deşi folosită şi până acum, până şi în gările noastre româneşti, pare a atinge noi culmi. Personal am găsit încredibilă demonstraţia.

Al doilea filmuleţ este ceva mai ciudat. V-aţi întrebat vreodată ce/cum face harddisk-ul când Dvs lucraţi la calculator? Desigur, o bănuială aveţi: un disc ca de pick-up, un cap de citire… Că v-aţi întrebat, că nu v-aţi întrebat, cineva s-a gândit să facă un filmuleţ pe această temă! Dacă îl veţi urmări veţi vedea cum reacţionează harddisk-ul la pornire şi oprire, sau la operaţii precum copy & paste, delete, format…

Nici chiar cu conexiune dial-up nu veţi avea probleme să urmăriţi aceste clipuri (deşi evident va trebui să aşteptaţi puţin mai mult).

PS: dacă doriţi să mai anunţăm despre astfel de filmuleţe, şi descoperiţi şi Dvs altele interesante, daţi-ne de ştire (folosiţi formularul de contact)

 

Lecţii de mecanică

Harddisk în acţiune

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *