Sudoku Slam


Săptămâna trecută am prezentat Pure Sudoku, o versiune a celebrului Sudoku implementat ca un program. Săptămâna aceasta rămânem la Sudoku, dar acum implementat într-o pagină web. Dar atât de bine implementat, încât depăşeşte cele mai multe dintre programele de Sudoku pe care le-am văzut până acum, pe lângă faptul că jocul este cu Dvs oriunde aveţi internet – trebuie doar să scrieţi navigator www.sudokuslam.com.

Prin ce se evidenţiază varianta online a acestui joc? În primul rând, ca orice joc Sudoku oferă posibilitatea de a vă alege un nivel după pricepere. Are un sistem de hint-uri (sfaturi) foarte bun (şi cu explicaţii de ce un anumit număr trebuie să fie într-o anumită celulă). În ajutor vă vine şi funcţia Highlight Candidates. După cum puteţi vedea din imaginea de mai jos, dând click pe 4 vor fi marcate celulele unde ar putea fi această cifră. Sare imediat în ochi că în careul de 3×3 din dreapta-sus cifra 4 nu poate fi decât într-un singur loc! Evidenţierea candidaţilor este extrem de folositoare fie că sunteţi în etapa de învăţare a acestui joc, fie că v-aţi blocat şi nu reuşiţi să mai înaintaţi.

Fascinant la acest joc este că în orice moment (după cum puteţi vedea dacă mergeţi cu hint-uri), există o celulă în care poate să fie o singură cifră. Toate careurile sunt rezolvabile, fără variante (adică soluţia per careu este unică; dar prin generarea aleatoare aveţi practic Sudoku cu mii de careuri). La Sudoku Slam, spre deosebire de Pure Sudoku prezentat săptămâna trecută, marcarea unor candidaţi într-o celulă este mult mai simplă: dacă staţi cu mouse-ul deasupra unei celule veţi vedea cu gri marcându-se în funcţie de poziţie una din cifrele de la 1-9. Cu un click puneţi o cifră dacă presupuneţi doar că poate fi acolo; cu dublu click o puneţi definitiv pe tablă. La erori sunteţi avertizat. Şi există şi Undo mistakes: dacă toate piesele sunt puse bine, nu se va întâmpla nimic – un bun barometru pentru un stadiu intermediar. Puteţi să vă listaţi jocul, în orice moment al lui. De asemenea puteţi introduce manual un joc. Oare îi lipseşte ceva acestei implementări Sudoku? Nu cred!

Înainte de a încheia, să mai spunem că dacă sunteţi webmasterul unui sit, puteţi să integraţi un joc Sudoku în paginile Dvs. Nu, nu cu ajutorul sitului tocmai prezentat, ci cu altele. Daţi pagina…


Pagini: 1 2

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *