Tabblo.com: Jurnal foto


Pe Internet găsiţi nenumărate posibilităţi să vă creaţi un album, o galerie cu pozele dvs. sau un blog cu povestioare şi întâmplări din viaţa dvs. În cele mai multe cazuri însă trebuie să descărcaţi anumite aplicaţii, care cer la rândul lor alte extensii, astfel încât pe calculatorul dvs. se pot strânge mulţi MB şi multe întrări în regiştrii. Tocmai pentru a împiedica toate acestea, doresc astăzi să vă propun un sit cu numele de Tabblo.

Tabblo

Site-ul www.tabblo.com a fost realizat în 2005 cu scopul de a permite utilizatorilor să prezinte publicului larg, prietenilor şi cunoscuţilor o întâmplare, o sărbătoare, o vizită, o excursie, un eveniment deosebit din viaţa lor folosind poze şi text. Nu trebuie să descărcaţi nimic pe calculatorul dvs., totul este controlabil din browser, iar folosirea este foarte uşoară.

Înregistrarea este simplă, sunt cerute doar un nume de utilizator, o adresă email validă (site-ul evită să trimită emailuri fără rost) şi o parolă sigură. Imediat după înregistare este arătată pagina personală şi sunt indicaţi paşii următori. Primul pas constă în încărcarea imaginilor dvs. (se impune o limită de trei poze la un upload, dar se pot face mai multe uploaduri). Alternativ site-ul interacţionează cu Flickr.com şi Picasaweb.google.com, totodată suportă Java Uploader şi Flash Uploader. Al doilea pas permite alegerea unei interfeţe: sunt oferite mai multe motive şi efecte, pot fi prezentate numai pozele sau pozele cu textul aferent. Pozele şi textele sunt afişate în căsuţe care pot prelucrate în modul WYSIWYG. Un impediment este faptul că site-ul nu suportă text cu diacritice. Al treilea pas duce la afişarea noului tabblo, cu opţiunile prezentării publicului larg, doar pe bază de invitaţie (prietenii pot fi anunţaţi prin email, direct de pe sit) sau doar utilizare privată.

Site-ul mai oferă:

· Posibilitatea creării mai multor tabblo-uri cu un nume de utlizator;

· Funcţii pentru comentarii şi interacţiune cu alţi utilizatori;

· Publicarea tabblo-urilor dvs. în bloguri sau alte pagini web;

· Suport pentru tipărirea pozelor şi textelor din tabblo-uri (expediere la adrese din S.U.A, în curând internaţionale).

Pagina principală: www.tabblo.com/studio/

Informaţii despre sit: www.tabblo.com/studio/doc/whatisit/

Exemplu personal de tabblo: app.tabblo.com/studio/stories/view/120446


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *