Căutare cu o notă feminină


Ştiţi cum se spune că unei case oarecare îi lipseşte o mână de femeie. Dar căutării cu Google sau Yahoo? Se pare că unii au avut ideea să aducă o prezenţă feminină în lumea motoarelor de căutare construind o aplicaţie pe care o găsesc mai degrabă amuzantă decât utilă. Sau mai mult o demonstraţie tehnică decât un instrument într-adevăr de uz zilnic. Vă invit să o cunoaşteţi pe domnişoara Dewey: www.MsDewey.com.

„Gazda” căutării este actriţa Janina Gavankar, pe care recunosc că nu am văzut-o până acum în vreun film. Dacă este să fim seci, situl este de fapt un flash cât toată pagina, cu un câmp în care puteţi scrie un text de căutat. În lateral se va deschide o boxă cu transparenţă ce vă furnizează rezultatele căutării (puteţi defila în josul ei). Dacă aveţi însă câteva minute, merită să o urmăriţi pe domnişoara Dewey: de exemplu când se plictiseşte (una dintre reacţii este să bată cu degetul în sticla invizibilă ce vă desparte de ea şi să vă întrebe ce faceţi). Reacţionează şi la întrebările Dvs. Dacă veţi căuta cuvântul „movies”, ea vă va împărtăşi părerea ei despre actori. Scrieţi ceva despre maşină („car”) şi veţi afla alte lucruri despre ea. Din replica ei veţi vedea că ştie că România e o ţară! 😉 Dacă ceea ce aţi căutat îi este străin (micului dicţionar pe care îl are), vă va spune de exemplu: „Dintre toate căutările din univers, aceasta a Dvs este cu siguranţă… una dintre ele.”

Dacă aveţi câteva minute să vă relaxaţi, compania domnişoarei Dewer este amuzantă. Nu ştiu cât vă vor pasiona rezultatele căutării… Dar pe de altă parte, veţi vedea că ea vă cere să îi tot puneţi întrebări. Pentru că cu cât îi puneţi mai multe întrebări, cu atât ea… Mai bine vedeţi Dvs ce.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *