CNET îşi adaugă CNETTV


Între CNET.com şi CNet.ro nu există nici o legătură: o spunem (din nou) din start. Celebrul CNET.com s-a extins nu demult (cred că din vara aceasta) cu CNETTV.com, un fel de post TV online. Tot mai mult îmi creşte convingerea că în curând clipurile video-flash vor fi o prezenţă constantă pe internet, ca o alternativă la modul text+imagine în care îşi prezintă astăzi majoritatea siturilor conţinutul. CNETTV este un argument solid în acest sens. Trecând peste impedimentul de limbă, urmărirea unui material de 30 de secunde sau de 1-2 minute poate fi o experienţă mai lămuritoare asupra unui subiect IT decât citirea unui articol.

CNETTV
CNETTV îşi împarte conţinutul pe canale, de fapt un fel de emisiuni. După cum vedeţi în captura de mai sus, o emisiune poartă titlul Quick Tips, în doar câteva secunde oferind sfaturi utile. Am mai urmărit emisiuni de doar câteva minute despre cum să îţi prelungeşti viaţa la bateria de la laptop; despre un aparat foto digital nou; despre player-e MP3 în formă de cub cu lăţimea de un inchi şi tot felul de alte materiale interesante.

Ca la un televizor adevărat, aveţi şi o telecomandă cu care puteţi schimba nu posturile ci emisiunile. Puteţi regla sonorul, schimba contrastul imaginii… ca la un televizor! Puteţi schimba chiar şi fundalul paginii (mda… la televizor nu există aşa ceva). Dacă aveţi un cont deschis la CNET.com puteţi foarte uşor să vă salvaţi emisiunile care v-au interesat, pentru o revizionare ulterioară (vedeţi My Playlist în dreapta)! O, de am putea face aşa de uşor şi cu televizorul clasic. Mai mult: puteţi să vă compuneţi propriul canal, alegând emisiunile favorite (vedeţi My Channel în stânga). Puteţi şi să vă anunţaţi prietenii când vedeţi un material foarte interesant.

Avantajul acestui post tv online este că emisiunile se arhivează în fiecare zi, deci puteţi vedea emisiuni retroactiv. Există şi un motor de căutare, dacă vreţi să găsiţi o emisiune pe o anumită temă. Prezentatorii sunt cei mai mulţi foarte tineri (dar „senior editors”), şi chiar dacă nu tot timpul chipeşi oricum profesionişti. Dacă vreţi să aflaţi despre calculatoare, imprimante, aparate foto, dvd/mp3 player-e, programe şi alte multe teme, atunci schimbaţi canalul… pe CNETTV.

CNETTV


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *