IE 7.0 lansat oficial


„V-am auzit”, ne asigură Microsoft… Dar după câţi ani? Înainte ca IE 7 să folosească taburile am folosit ani întregi clone IE îmbunătăţite gen Maxthon sau Avant Browser. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Internet Explorer a ajuns la versiunea 7, oficială, şi în curând va fi instalat pe toate calculatoarele cu automatic updates. Puteţi bloca instalarea automată (cu acest program), dar ce motiv aţi putea avea? (Mda… lipsa licenţei la Windows?)

Înainte de a vedea foarte pe scurt ce aduce nou IE 7 vă invit să vă convingeţi că şi Microsoft are simţul umorului. Pagina IE 7 promovează un clip video amuzant, despre cât de uşoară este viaţa cu noua versiune.

Acum noutăţile. După cum spuneam, IE 7 vă permite să aveţi paginile încărcate în taburi. În loc să aveţi zece ferestre deschise veţi avea una singură cu zece taburi. Mai există încă oameni care nu au navigat vreodată cu taburi: lor le spun – renunţaţi la acest stil de navigare! Avantajele navigării cu taburile sunt multe. Probabil unii vor zice că e tot una să treci de la o fereastră la alta cu ALT+TAB ca şi de la un tab la altul cu CTRL+TAB. Da, dar navigarea cu taburi are avantajul de a-ţi menţine sub ochi toate paginile web încărcare. În timp ce una din pagini se mai încarcă tu poţi lucra/citi în alta; vizual îţi vei da seama când pagina respectivă s-a încărcat. Veţi sesiza şi schimbarea meniului şi barelor de instrumente. Apăsaţi ALT ca să activaţi meniul. Dacă cumva căutaţi butonul de oprire a încărcării unei pagini, este X-ul roşu. Nu este nevoie de prea mult timp pentru a vă acomoda cu noua interfaţă. Dacă vreţi să aveţi o idee rapidă despre paginile deschise la un moment dat, daţi click pe imaginea grafică ce prezintă patru dreptunghiuri grupate (în stânga ecranului). Pe lângă bara de adrese sesizaţi şi boxa de căutări: se activează cu ALT+ENTER. Din fericire nu sunteţi obligaţi să căutaţi doar cu motorul Microsoft.

Mai notăm o îmbunătăţire semnificativă: la capitolul fluxuri RSS. După unii, sistemul RSS de la IE 7 este mai bun decât la Firefox, ba chiar cel mai bun implementat într-un navigator. Există la IE 7 un sistem de detecţie automată a fluxurilor RSS din pagina web pe care o vizitaţi la un moment dat (vedeţi icoana portocalie marcată într-un cerc mai jos? în paginile fără RSS, ea este „stinsă”, adică în gri). Foarte rapid vă puteţi înscrie să urmăriţi un anume feed. Afişarea fluxurilor RSS este foarte prietenoasă (spre deosebire de IE 6 sau FF 1.5 – atenţie FF 2 a evoluat de asemenea la acest capitol, dar este încă în beta). Frunzărirea noutăţilor prin RSS-uri este uşurată de diverse facilităţi (gen selectarea unei categorii în fluxuri cu categorii – precum fluxul RSS de la CNet.ro).

Desigur, mai există îmbunătăţiri, precum cele la capitolul securitate (dar tocmai de aceea nu tocmai vizibile). Vă invit să descărcaţi Internet Explorer 7 FINAL 7.0.5730.11. Este mai bun. Mult mai bun.

radu.capan

PS1: Nu uitaţi să vedeţi clipul video indicat mai sus: chiar e amuzant!

PS2: Instalarea verifică autenticitatea licenţei sistemului de operare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Andrei spune:

  Interesant articolul!
  Eu am avut deja probleme la instalarea lui IE 7. Deja l-am pus si l-am dat jos de doua ori! Se blocheaza foarte usor.

 2. Bar spune:

  Intr-adevar, interesant articol?
  P-ul unde e?

  Ca toata lumea se plange de noul IE7…

  Dar pe de alta parte de fiecare data cand a aparut ceva nou au existat cei care au sustinut sus si tare ca versiunea veche e mai buna… pana si-au upgradat si ei versiunea.
  Merita incercat.

  Insa am vrea o opinie mai obiectiva asupra noutatilor, ca nu cred ca nu ati avut nimic negativ de zis asupra noului IE7

 3. radu.capan spune:

  Utilizez destul de rar (dar totuşi zilnic) Internet Explorer. Favoritul meu rămâne Firefox, care are un grad de customizare şi extindere pe care IE nu l-a ajuns. Nu am avut nici o problemă majoră cu IE 7 (mai puţin de interpretare a CSS-urilor unor situri) şi în principiu recomand ca fiecare să îşi facă upgrade-ul de la 6 la 7. Dar aceasta doar pentru a avea un navigator secundar bun, nu pentru că aş recomanda folosirea în mod curent a produsului Microsoft.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *