True Image – un prieten adevărat


Programul pe care vi-l prezint în continuare este o alternativă viabilă la clasicul backup din windows. Pe mine m-a cucerit de la început, prin facilităţile oferite şi prin interfaţa intuitivă, şi pe deasupra e şi gratuit. Completând acest formular puteţi beneficia de versiunea 7 a acestei aplicaţii, gratuit, pe termen nelimitat. Aplicaţia se poate descărca de pe site-ul www.acronis.com, în acest moment ajungând la versiunea 10 (versiunea comercială).

Funcţiile principale ale aplicaţiei sunt:

  • Crearea / Refacerea şi Explorarea imaginii unui harddisk sau a unei partiţii
  • Clonarea unui harddisk
  • Adăugarea unui nou harddisk
  • Activarea Acronis Startup Recovery Manager

Acum vă voi prezenta foarte succint câteva facilităţi oferite de aplicaţie.

Crearea unei imagini se realizează simplu, din câţiva paşi, aplicaţia oferind explicaţii clare la fiecare etapă. Se pot selecta simultan una sau mai multe partiţii pentru care să realizezi backup-ul. Se poate alege şi nivelul de compresie a datelor, împărţirea imaginii în mai multe fişiere de dimensiuni egale şi protejarea prin parolă a imaginii create. Totodată se poate alege tipul backup-ului: diferenţial sau complet. O altă opţiune care eu găsesc ca e foarte utilă, este definirea unei zone (Acronis Secure Zone), inaccesibilă sistemului de operare, si implicit şi viruşilor, unde se poate stoca imaginea creată. Backupul se poate salva atât pe harddisk cât şi pe un cd sau dvd.

Imaginea creată se poate explora oricând şi se pot extrage doar anumite date (fişiere şi directoare) din ea.

O altă operaţiune pe care o poate executa aplicaţia este clonarea unui disk. Practic copiază 1 la 1 conţinutul unui harddisk pe un harddisk nou. Astfel salvaţi o bucată bună de timp, pe care altfel l-aţi consuma cu instalarea sistemului de operare, a driverelor, softului, etc.

Aplicaţia permite şi crearea unui disk bootabil, care permite refacerea unei imagini. Totodată se poate activa opţiunea Acronis Startup Recovery Manager, care permite rularea aplicaţiei, înainte de încărcarea sistemului de operare, adică şi în cazul în care sistemul de operare nu mai este funcţional.

Se poate stabili şi cu ce frecvenţă se realizează crearea sau actualizarea backup-ului.

Sper că v-am stârnit curiozitatea şi interesul pentru această aplicaţie, lăsându-vă pe voi să îi descoperiţi toate atuurile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. seby spune:

    buna, ma numesc seby si am acronis true in limba engleza si nu stiu cum sa-l folosesc; am primit o eraore la windows si acuma as vrea sa refac imaginea din nou; cineva care mi-a instalat acronis mi-a salvat cu toate windowsul cu acronis true – nu stiu care este optiunea sa refac imaginea inapoi; va multumesc daca ma puteti ajuta.

  2. mihail spune:

    Eu am Acronis 10. Inainte de a-l folosi a trebuit sa-l instalez (desi aveam imaginea facuta pe o alta partitie). Am creat un CD boot-abil (de fapt el prin Building Media Recovery). Ptr. utilizare: introduc CD-ul creat (~47M) dau restart, se incarca Acronis, dau click pe pe Backup Restore sau Restore Image, nu mai stiu sigur) si urmez pasii ceruti. Aleg restaurare intreaga partitie (C-ul), il aleg ca fiind activ, aleg partitia unde este salvata imaginea, urmez pasii ceruti. Ajuta un pic de engleza (chiar si cu dictionar).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *