Xitris


Am descoperit acest sit pe Download.com, de unde vă invit să îl descărcaţi (mărişor, sub 10MB însă). Ca autor este indicată o firmă (bela)rusă probabil. Oricum, interfaţa este în engleză şi nu cere cunoaşterea ei în profunzime: este de fapt o combinaţie a unor jocuri clasice – Tetris şi StackUp. Grafica şi muzica jocului sunt foarte bune, drept pentru care am considerat că jocul merită neapărat prezentat.

Jocul oferă trei moduri: joc individual (single play), contra calculatorului (play with AI) sau contra unui prieten (play with friend). Scopul jocului este să evitaţi umplerea tablei formând pe linie, coloană sau diagonală grupări de minim trei piese de acelaşi fel. Ca la tetris de sus coboară formaţii (mereu o linie, dar cu piese aleatorii – afişate în prealabil în căsuţele laterale unde scrie next). Puteţi schimba ordinea pieselor în formaţia de trei (cu săgeată în sus), stabili locul unde se va aşeza (cu săgeată stânga şi dreapta) şi grăbi coborârea (săgeată în jos). Nu este un joc prea greu, dar dacă nu vă stabiliţi nişte strategii şi nu vă mişcaţi repede, tabla se va umple până să spui… xitris.

Există şi posibilitatea unor configurări (tastele pentru cei doi posibili parteneri de joc; sau afişarea pe tot ecranul ori în fereastră). Acestea fiind spuse nu îmi rămâne decât să vă doresc relaxare plăcută. Şi puncte multe!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *