Firefox 2.0 – în română încă nu


După lansarea de către Microsoft a Internet Explorer 7.0, a venit rândul ca Mozilla să dea drumul oficial pe web la Firefox 2.0. Dacă nu l-aţi descărcat şi folosit până acum, o veţi face cu siguranţă acum, fiind ieşit din beta. Surpriza neplăcută este că într-o listă de zeci de limbi, limba română este printre puţinele în care nu există tradus Firefox 2.0.

La această pagină, în momentul scrierii acestui text, Firefox figurează ca disponibil în toate limbile mai puţin belarusă, ebraică, punjabi şi română. Nu este foarte onorant. Acum desigur, a critica este uşor, dar totuşi nu pot să nu mă mir că în ţara noastră comunitatea Firefox nu a reuşit să ofere traducerea aplicaţiei odată cu aşteptata ei lansare. Folosiţi pagina tocmai indicată pentru a-l descărca în engleză sau în altă limbă, dacă aveţi o alta favorită.

Vă recomand să revedeţi acest articol dacă aveţi probleme cu anumite extensii pe care le-aţi folosit şi nu au fost actualizate pentru versiunea 2.0.

Dacă tot mergeţi pe situl Mozilla aruncaţi o privire începând de la prima pagină: au făcut unele modificări de design. Personal combinaţiile de culori nu mi se par cele mai bune, dar era de aşteptat ca Firefox 2.0 să aducă şi un nou design. În timp ce mulţi comentează că de la FF 1.5 la FF 2.0 nu sunt mari modificări, ele sunt (e drept, multe nevizibile), iar designul trebuia să marcheze lansarea şi evoluţia produsului. Tot înainte FF!

radu.capan

PS: Dacă vă interesează deja Firefox 3, puteţi afla informaţii despre el aici. Teoretic, în mai 2007 ar trebui să fie lansat oficial.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *