Căutare personalizată cu Google


Google continuă cu noutăţile oferind de câteva zile posibilitatea ca fiecare să îşi construiască motoare personalizate de căutare. Din doar câteva clickuri îţi poţi crea un motor de căutare ce să opereze doar pe siturile pe care le doreşti tu. Mai mult, dacă motorul particularizat de căutare este foarte bun, poţi face şi un ban cu Google Co-op. Dar nu acesta este faptul cel mai de interes, desigur.

Definirea unui motor de căutare nu cere nu ştiu ce experienţă avansată, ci mai mult limba engleză. După câţiva paşi motorul este gata, apoi putând reveni asupra lui cu diverse rafinări şi completări. Pentru a mă lămuri cum funcţionează am făcut desigur câteva teste. Pentru aceasta am încercat să fac un motor de căutare catolic românesc, selectând vreo 10-12 situri catolice mai mari pe care le ştiu. Desigur, dacă aş avea răbdare să scriu toate siturile catolice româneşti, motorul ar fi mai puternic. Există o alternativă: Google Co-op permite lucrul în echipă, un motor de căutare putând fi lăsat „deschis” (adică orice voluntar poate scrie în el) sau „închis” (pot să se implice la dezvoltarea lui doar persoanele pe care le invitaţi explicit prin email). Testele făcute cu Google Co-op s-au finalizat deci cu un simpluţ motor de căutare printre siturile catolice româneşti, şi îl puteţi vedea online, funcţionând, la www.cauta.cnet.ro. Vedeţi cu ochii Dvs!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Raimi spune:

    Fantastic Google-ul asta … o spun pt. a nu stiu cata oara. In 8 ani de zile sa ajungi sa revolutionezi internetul …. oricum si la mai mare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *