O boxă de atenţionare şi un meniu


DynamicDrive a publicat acum două zile două noi scripturi, care pot fi utile în diferite contexte. Să începem cu primul: Interstitial Content Box este foarte util dacă doriţi să atrageţi atenţia în situl Dvs asupra unui lucru foarte important (de exemplu că situl Dvs s-a mutat la o altă adresă, actuala adresă mai fiind valabilă doar o săptămână; sau pentru a anunţa un concurs, un eveniment extraordinar etc). Bineînţeles, afişarea este făcută cu stil (aceasta însemnând şi Ajax). După cum vedeţi şi din captura de mai jos, pagina apare întunecată în fundal, iar ceea ce vedeţi în boxă poate fi o altă pagină.

Ca orice script oferit de DynamicDrive, folosirea lui în paginile Dvs este foarte uşoară, descărcând fişierele indicate (în acest caz minim patru) şi plasând şi configurând codul indicat. Scriptul este flexibil, de exemplu putând alterna oricâte anunţuri doriţi (sau forme ale aceluiaşi anunţ). Afişarea boxei cu anunţul vă asigură că nimeni nu are cum să nu o vadă 🙂 . Dar dacă o veţi afişa pe fiecare pagină, de fiecare dată, va deveni cam obsedant. Din fericire scriptul vă permite să configuraţi când să fie lansat: 1) aleator (fixaţi Dvs probabilitatea); 2) o singură dată pe sesiunea dintr-un navigator (adică dacă vizitatorul revine la acea pagină, nu va mai vedea încă o dată anunţul până nu închide şi redeschide navigatorul); 3) o singură dată la n zile. Ce am putea dori mai mult? Excelent script.

Al doilea script recent publicat este Omni Slide Menu. DynamicDrive oferă de câţiva ani meniuri „slide”, care stau „ascunse” la marginea ecranului şi se deschid cu mouse-ul (vedeţi seria Slide-In). Ce îl face special pe noul script este că permite agăţarea nu doar în stânga ecranului ci şi în dreapta (ca în captura alăturată) precum şi sus! Mai mult, dacă veţi încărca pagina cu scriptul, veţi vedea că acum meniul poate fi setat să alunece (personal nu îmi place, fiind cu salturi) sau să stea fix (fix pe ecran în timp ce defilaţi pagina).

Aveţi o arhivă zip de descărcat, cu toate cele necesare pentru a vă introduce meniul în propriile pagini.

Vom mai urmări în timp şi alte excelente scripturi de la DynamicDrive. Folosesc situl de muuulţi ani şi îl recomand cu căldură.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *