Instalarea serverului de baze de date MySql sub Windows & Apache


După ce am instalat webserverul Apache şi am rulat fişiere PHP pe acesta, am ajuns la altă problemă: avem nevoie şi de o bază de date. Pentru aceasta vom opta să instalăm MySql.

Deschidem pagina oficială a proiectului MySql şi descărcăm „instalatorul” pentru Windows de la ultima versiune. Ca de obicei, menţiunea că nu întotdeauna avem nevoie de ultima versiune, aici o vom folosi demonstrativ. La data scrierii articolului cea mai recentă versiune este 5.1.12-beta. Legătură rapidă spre descărcare: aici (aprox. 35MB).

Descărcaţi arhiva şi rulaţi fişierul Setup.exe urmărind vrăjitorul cu Next până la Finish prin alegerea pachetului – aici Typical şi instalarea produsului.

Urmează configurarea produsului după autentificare sau creare a unui cont la MySQL.com :
1. Alegerea tipului de configurare: aici Standard
2. Instalarea a serviciul Windows
3. Alegerea unei parole root
4. Executarea softului

Ca de obicei, urmează să testăm ceea ce am instalat. Cea mai simplă metodă este instalarea unui administrator de baze de date: phpMyAdmin. La momentul scrierii articolului ultima versiune este 2.9.1.1. Descărcaţi fişierul de aici (aprox 1MB). Dezarhivaţi în rădăcina htdocs într-un director numit phpMyAdmin şi rulaţi în browser adresa : http://localhost/phpmyadmin/. Dacă programul rulează totul este în regulă. Atenţie! Dacă aţi pus o parola root la MySQL va trebui să o declaraţi în fişierul config.inc.php din directorul phpMyAdmin.

Dacă întâmpinaţi dificultăţi vă invităm să citiţi cu atenţie documentaţiile Apache şi MySQL de pe site-urile oficiale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *