Câte secunde aveţi?


Convert şi Converber sunt două excelente programe de convertire (inclusiv a unităţilor de timp). Dar să spunem că nu le aveţi instalate şi doriţi rapid să faceţi o convertire: câţi kilometri înseamnă 15 mile? Am scris recent despre Firefox 2 şi sugestiile lui (Google): apăs deci CTRL+K, scriu 15 miles to km şi aştept puţin până apare rezultatul – 24.14016 km. Am însă un mare regret: cu sugestiile de la Google se pot calcula convertiri de timp, dar nu diferenţe. Apelăm atunci la o altă soluţie: OnlineConversion.com. Veţi găsi acolo o listă impresionantă de opţiuni pentru convertiri din tot felul de unităţi. Există şi facilitatea calculării diferenţei între două date.

Am verificat şi în cazul meu am aflat că de câteva zile am trecut de un miliard de secunde! Dar Dvs?

Vă propun să mergem mai departe, să aflăm informaţii despre ziua de naştere. Eu am folosit DayOfBirth.co.uk. Situl mi-a confirmat că am trăit peste un miliard de secunde, precum şi că m-am născut sâmbăta. În josul rezultatelor avea o legătură „Mai multe informaţii”. Urmând legătura şi legăturile succesive (dintre care nu toate funcţionale) am reuşit să aflu diverse lucruri interesante: că ziua mea de naştere coincide cu ziua în care a fost ucis Iulius Cezar, iar mai târziu Papa Zaharia; este de asemenea ziua în care Cristofor Columb s-a întors din prima sa călătorie în Lumea Nouă şi în care (evident în ani diferiţi) Liz Taylor s-a căsătorit a cincea oară. Vă recomand această adresă pentru a afla informaţii despre ziua Dvs de naştere.

Acum că ştiu câte secunde am trăit, mă simt cam obosit. Dar nu închei înainte să vă invit să vizitaţi ultimele trei legături recomandate, pentru a afla şi Dvs lucruri pe care poate nu le ştiaţi. Cine ştie ziua Dvs de naştere cu ce evenimente extraordinare coincide?! (Hehe… am verificat: ziua de naştere a soţiei mele coincide cu ziua morţii Papei Benedict al III-lea şi a lui Schopenhauer, printre alţii; de asemenea este ziua în care au debutat personajele de desene animate Daffy Duck şi Elmer J Fudd.)

PS: Şi încă o legătură… tematică. Vizitaţi WhereDidTheTimeGo.com şi, după ce indicaţi câteva date, veţi afla nişte lucruri: câţi ani aţi dormit până acum sau câte luni din viaţă v-aţi uitat pe fereastra.

wheredidthetimego.jpg


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *