Flickr Related Tag Browser


După cum chiar acum câteva zile spuneam într-un alt articol, tonele de fotografii de pe Flickr şi deschiderea accesului la ele prin programare, face să existe (şi să apară tot mai) multe aplicaţii care să le fructifice. Un alt exemplu vi-l oferim astăzi: Flickr Related Tag Browser, un mod original de a naviga printre fotografiile de pe Flickr. Este o aplicaţie flash care la lansare, pe un fundal negru, are un câmp în care eşti invitat să scrii un cuvânt cheie. Am scris „sky” şi au rezultat 729.371 de fotografii care au tagul (eticheta) „sky” în Flickr. Se poate naviga printre ele, iar dacă una ne interesează, dăm click pe „View Flickr Photo Page”.

Partea şi mai frumoasă vine atunci când îndepărtăm mouse-ul de suprafaţa albă cu capturile fotografiilor cu cer. Aria albă se reduce şi în jur apare un cerc de cuvinte care în principiu sunt legate de tema căutară. De exemplu în cercul de cuvinte „apropiate” de cer mi-au apărut (desigur, în engleză): nor, apus, albastru, peisaj, natură, lumină, noapte…

Dând click pe unul din tagurile din cerc, se porneşte o nouă căutare, de la noul tag. Şi tot aşa… Ar fi fost interesant ca noile taguri să se adauge căutării anterioare (eventual opţional), pentru rafinarea căutării. Oricum, este un instrument interesant şi plăcut ochiului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *