Quotiki.com


Quotiki.com este oprirea noastră principală din această săptămână, navigând pe mările webului. După cum probabil intuiţi, situl este un fel de director de vorbe de duh, sau zicale celebre sau cum le cunoaşteţi Dvs. Doar că situl este aliniat momentului, aceasta însemnând în esenţă comunitate implicată în dezvoltarea sitului şi… AJAX!

Dacă doriţi, puteţi face un tur de prezentare a sitului, dacă nu, vă spunem noi câteva cuvinte. Citatele sunt uşor accesibile printr-o căutare avansată şi totuşi simplă. Dacă, fiind pe prima pagină, veţi scrie un cuvânt cheie, în timp ce scrieţi se va face deja căutare între citate! Acestea sunt afişate, mulţumită tehnologiei AJAX, fără reîncărcarea paginii. Mai mult, defilarea la următoarele rezultate se face tot fără reîncărcarea paginii. Dacă doriţi să dezactivaţi căutarea în timpul scrierii în căsuta de căutare, demarcaţi „Autosearch is On”. Căutarea se face simultan în textul citatului, autorul citatului şi tagurile (etichetele) asociate citatului. Dacă doriţi să vă limitaţi la căutarea în corpul citatului, daţi click pe Quotes, în meniul de sus. Dacă doriţi căutarea să se reducă doar la numele autorilor, daţi click pe People, iar dacă doriţi căutare doar în taguri, daţi click pe Tags.

În dreptul fiecărui citat veţi vedea o mână pe verde cu degetul în sus şi o mână pe roşu cu degetul în jos: cu ajutorul lor puteţi vota dacă vă place sau nu respectivul citat. Bineînţeles, sistemul de vot (accesibil doar membrilor) permite stabilirea unor topuri de citate populare. Tot de la un citat puteţi rapid naviga pe pagina autorului citatului (precum mai jos, pagina lui Albert Einstein) unde puteţi găsi toate citatele scrise de el, respectiv câteva informaţii biografice. Dacă doriţi să vedeţi lista tuturor autorilor, mergeţi aici.

Ca membru al acestui sit puteţi nu doar aprecia, pozitiv sau negativ, citatele, ci şi să vă păstraţi o listă a citatelor favorite. De asemenea puteţi propune citate (evident, în engleză). Partea bună este că puteţi deveni membru indicând şi o adresă inexistentă: deşi spune la înscriere că este nevoie de o adresă validă pentru înscriere, de fapt nu este aşa. Acestea fiind spuse, vă doresc navigare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *