Pixelotto.com: Câştig de un milion dolari


Anul trecut a făcut multă vâlvă pe Internet ideea unui tânăr englez, Alex Tew, care dorind să îşi finanţeze studiile, a oferit pe site-ul său www.milliondollarhomepage.com pixeli spre vânzare: 1 pixel pentru 1 dolar. După câteva luni a devenit milionar. Mulţi au încercat să copieze ideea (ex.: www.thechosenlink.com, www.onethousandsheep.com) însă nu au avut parte de succes.

Iată că la începutul lui decembrie (4.12.2006) acelaşi Alex Tew a realizat un alt sit: www.pixelotto.com. El a schimbat puţin conceptul de la prima reuşită. Şi de această dată sunt oferiţi pixeli pentru reclamă, costă însă 2 dolari/pixel. După ce toţi pixelii sunt vânduţi, un vizitator constant al site-ului va avea şansa să câştige un milion de dolari. Nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Prin „un vizitator constant” se înţelege: Candidaţii trebuie să se înregistreze şi să viziteze 10 bannere zilnic, cu fiecare click primesc un „loz”. Dacă după 12 luni nu sunt vânduţi toţi pixelii, după încă o lună (a 13-a) se oferă spre câştig jumătate din suma strânsă. La data scrierii articolului, 17.12.2006, s-au strâns deja 142.900 dolari. Se pare că cele două milioane se vor realiza.

Două aspecte importante ar mai fi de menţionat:

1. Jocul este considerat legal în Marea Britanie, dar s-ar putea ca unele ţări să nu accepte regulile jocului, mai ales acelea în care monopolul şi controlul jocurilor de noroc (este un joc de noroc!) este deţinut de către stat.

2. Cei care încărcă reclame pe Pixelotto.com nu au voie să participe la joc, căci au asigurate vizite pe pagina lor (vezi regula pentru candidaţi de sus). Aceste vizite produc un trafic artificial, ceea ce poate duce la suspendarea conturilor Google AdSense.

Notă: Acest articol nu se vrea a fi un îndemn pentru participarea la acest joc. Este doar prezentarea unei idei, care a adus odată profit, a doua oară cine ştie…? Personal nu recomand jocurile de noroc.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 2,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *