Top 2006 de situri cu designuri CSS


La sfârşit de 2006 pe nenumărate situri apar tot felul de topuri ale anului (cele mai bune programe, cele mai reuşite situri, cele mai, cele mai, cele mai). Smashing Magazine, o prezenţă nouă pe internet (şi de aceea probabil încă nesigură), a publicat acum câteva zile un material intitulat 50 de designuri frumoase, bazate pe CSS, ale anului 2006. În timp ce multe le-am mai întâlnit ca selecţii în alte situri (în special dedicate CSS-urilor), trebuie să recunosc că selecţia de la Smashing Magazine este mai lungă decât ce mai ştiam şi, mai important, oferă legături spre siturile respective.

Dacă realizaţi situri veţi dori poate să daţi click pentru a vizita măcar unele dintre cele 50 de situri alese în articolul amintit. Veţi descoperi inclusiv un sit românesc (DartaDesign.ro)! O astfel de întreprindere, chiar dacă vă va răpi câteva minute, vă va ajuta să vă puneţi la curent cu ce a însemnat design modern în 2006, fără îndoială punctul de plecare pentru 2007. După cum probabil aţi constatat de-a lungul anului, designurile actuale caută de regulă: să aibă subelemente care depăşesc cadrul unor elemente grafice (şi aici CSS-ul poate ajuta mult); colţuri rotunde, dacă nu umbre; efecte 3D şi/sau reflecţii… Am enumerat doar câteva elemente specifice designurilor moderne.

Dacă vizitaţi situl Smashing Magazine veţi mai găsi şi alte articole interesante, cel mai recent (în acest moment) fiind o altă selecţie legată tot de CSS: Crema CSS-urilor: listă de galerii CSS. În acest articol sunt enumerate câteva zeci de situri, în dreptul fiecăruia fiind o prezentare mai scurtă sau mai lungă. În fine, un alt articol care mi-a atras atenţia este Generatoare online. Evident, eu am tradus (aproximativ) titlul articolelor: presupun că nu vă aşteptaţi ca Smashing Magazine să fie un sit românesc. Dacă engleza nu este o problemă pentru Dvs, articolele vor fi apreciate de webmasteri. Despre unele generatoare online descoperite în ultimul articol amintit chiar vom scrie în viitor pe CNet.ro.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *