Chirurgie plastică digitală


Acum câteva zile am prezentat un tutorial Photoshop despre cum se poate schimba culoarea părului într-o fotografie digitală. Astăzi vă invit la un alt tutorial, ceva mai avansat. TipClique.com a publicat la început de octombrie un tutorial despre Chirurgie plastică digitală. Dacă încărcaţi pagina veţi vedea ceva ca mai jos. Aşezaţi în pagina încărcată mouse-ul peste chipul domnişoarei…aşteptaţi… şi veţi avea o surpriză… văzând „originalul”.

Tutorialul explică în şapte paşi cum puteţi face respectivele operaţii estetice. Mai mult, vă pune la dispoziţie imaginile pentru a putea exersa fiecare dintre paşi. După cum veţi vedea, prelucrările includ „netezirea” tenului, subţierea nasului şi obrajilor, eliminarea „defectelor” de pe piele, albirea dinţilor… Sunt paşii prin care – fiţi sigur – trec fotografiile oricărei vedete înainte să apară nu doar pe o copertă ci şi în paginile unei reviste. Unii îşi fac o meserie din aceasta. Dacă doriţi să vedeţi vedete adevărate „înainte” şi „după” o tură de Photoshop, vă recomand să mergeţi aici.

Întorcându-ne la tutorial. Acesta este pentru Photoshop, iar eu unul sunt un fan Paint Shop Pro (în primul rând din considerente financiare, acesta din urmă fiind aproape la fel de bun şi mult, mult, mult, mult mai ieftin). Ultima versiune, XI, a venit cu nişte instrumente specializate pentru astfel de operaţii. Vă daţi seama că imediat după instalare ne-am trecut întreaga familie prin prelucrări digitale, dar în final să ştiţi că tot „originalele” le preferăm ;).

După cum vedeţi în imaginea de mai jos, Paint Shop Pro XI are un instrument numit Skin Smoothing, care îţi face ten… de vedetă. De asemenea a apărut o bară nouă de instrumente în care există trei butoane: pentru corectarea unor elemente pe faţă (coşuri, pete, semne); pentru albirea dinţilor; respectiv pentru bronzare artificială. Dacă credeaţi că doar super-specialiştii pot „aranja” o faţă, să ştiţi că nu este chiar aşa. Cu Photoshop (vedeţi tutorialul indicat) sau cu Paint Shop Pro (cu instrumentele dedicate) puteţi şi Dvs în doar câteva minute. De ce aţi face aşa ceva? În afară de distracţie, personal nu văd vreun motiv.

La final îmi permit să fac trimitere spre o reflecţie pe care am scris-o mai demult: Prea mult Photoshop!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *