Firefox: Server Switcher


Iată o extensie Firefox foarte utilă celor care îşi dezvoltă şi verifică siturile pe serverul local înainte de publicarea online: Server Switcher. Autorul extensiei pare un (foarte) tinerel: cinste lui pentru idee. Puteţi descărca extensia de aici (are doar 29KB şi este compatibilă cu Firefox 2.0).

Extensia este deci utilă celor care au instalat local un server (ex: IIS, Apache…), unde îşi testează siturile. Serverul local poartă de regulă numele localhost, în cazul meu „botezându-l” radu (nu din motive de lipsă de modestie, ci pentru că este într-o reţea cu alte calculatoare cu servere instalate). Siturile pe care le dezvolt sunt subdirectoare în webroot. Astfel am directoarele webroot/catholica pentru www.catholica.ro, webroot/profamilia pentru www.profamilia.ro ş.a.m.d. pentru celelalte situri. Extensia uşurează comutarea între versiunea locală şi versiunea online. După cum vedeţi în imaginile de mai jos, în dreapta barei de adrese (lângă icoana RSS) apare o iconiţă nouă: o cască galbenă de şantierist pentru versiunea de lucru, adică locală, şi un server pentru versiunea online. Dând click pe respectiva iconiţă se face comutarea rapidă între cele două versiuni: locală şi online.

După cum probabil intuiţi, extensia nu ştie singură să facă aceste comutări: trebuie să le indicaţi Dvs, în fereastra de configurare a extensiei. Aceasta se face simplu, dând click pe butonul Add şi indicând pe rând adresa locală (ex: localhost) şi cea online (ex: www.situlmeu.ro). După ce aţi definit asocierea, fie că navigaţi local sau online în paginile rădăcinii definite, vor apare automat iconiţele aferente pentru comutare. Practic!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *