Filme… pe bucăţi


Acum câteva luni am găsit un sit care oferea un index de desene animate (tone! tone!) în general de pe YouTube dar nu numai. Dar când am verificat, majoritatea fuseseră şterse pe motiv de copyright (eram rezolvat: când mergeam cu copiii la serviciu le puteam pune un filmuleţ animat… dar acum nu mai pot). Iată acum ceva similar, la capitolul filme. Vizitaţi SimplisticsMovieLinks.blogspot.com, un blog care conţine zeci de filme!

Evident, filmele sunt la rezoluţii mici. Nu ştiu dacă m-aş uita la un film astfel (iarăşi evident, nu poţi pune substitrări) decât dacă aş suferi de o plictiseală imensă. Pentru cei care înţeleg engleza perfect, care au o conexiune bună la internet şi vor neapărat să vadă un anume film, blogul merită vizitat (de urgenţă, până nu dispar filmele nu de pe blog ci din locaţiile originale).

Multe filme sunt tocate în bucăţele mici şi publicate pe YouTube. Acesta, ştim bine, are limitarea de 10 minute, ceea ce înseamnă că un film de 90 de minute va fi sub forma a nouă videoclipuri YouTube. După cum spuneam, trebuie să ai motive serioase pentru a vedea astfel un film. Unele filme sunt însă şi sub formă de un singur fişier video! De exemplu Bruce Almighty. De demonstraţie îl includ aici, deşi foarte probabil va fi şters cândva, din motive de drepturi de autor (dar oare difuzarea filmului la o rezoluţie mică-mică, la o calitate slabă, poate fi considerată încălcare?). Am renunţat, încercaţi eventual aici.

Acest blog cu filme poate avea totuşi şi alte utilităţi, poate mai realiste: poate doresc să văd un film şi înainte arunc un ochi peste el în versiunea oferită de blog! sau poate doresc să mă conving dacă un anume film este cel la care mă gândesc sau altul! sau dacă actorul X joacă în filmul Y sau Z. De informare deci.

Nu închei aici. Dacă tot sunt la capitolul video, iată încă o resursă, poate mai legală, fiind vorba de videoclipuri muzicale. Vizitaţi Cyber-Knowledge.net/videos/videos.php şi veţi găsi o listă absolut impresionantă de formaţii şi piese. Pagina foarte lungă este făcută inteligent astfel încât partea cu videoclipul „pluteşte” mereu în dreapta (a se vedea mai sus). Din nou, de demonstraţie, includ o piesă. De fapt două, pentru că îmi place mult A-ha. Şi pun punct dorindu-vă vizionare plăcută: filme sau videoclipuri, alegeţi Dvs!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jtoth spune:

    Problema cea mare este tocmai copyright-ul, care e bine a fi respectat, si nu din cauza pedepselor, ci mult mai mult din respect fata de munca depusa.

  2. jürgen.toth spune:

    Filme, chiar actuale, sunt oferite spre vizionare si la Watch-Movies.net. Se pare ca drepturile de autor sunt acoperite de multimea reclamelor; apoi fie remarcata si calitatea indoielnica a lungmetrajelor, insa cine este interesat de ultimele filme probabil nu se lasa deranjat de aceste impedimente.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *