BBC: Science & Nature


Vă invit astăzi să descoperim o resursă valoroasă de informaţii despre ştiinţă şi natură. Este vorba de secţiunea Science & Nature a sitului BBC.

Informaţiile numeroase sunt structurate în principal în următoarele secţiuni: Animale, Viaţa preistorică, Trupul şi mintea omului, Spaţiu şi Subiecte fierbinţi. Eu am început să studiez situl pornind de la problema somnului. Da, există o secţiune întreagă dedicată somnului cu multe informaţii interesante. Se pare că oamenii de ştiinţă nu au un răspuns comun şi ferm la întrebarea „de ce dormim?”, dar există totuşi multe motive pentru somn. Mai ales când ne lipseşte îi înţelegem importanţa. Tocmai de aceea secţiunea dedicată somnului are şi un test de memorie a feţelor oamenilor (un punctaj prea mic indică oboseala… sau o memorie dezastruoasă) şi un joc de testare a reflexelor (cu nişte oi pe care trebuie să le tranchilizaţi cât mai rapid).

Asemenea secţiunii despre somn sunt cam toate secţiunile sitului, însemnând un captivant amestec de informaţie ştiinţifică cu imagini, umor, teste şi jocuri. În unele părţi există şi material audio (de exemplu trilurile unor păsări). La secţiunea dedicată vieţii preistorice am găsit şi wallpapere cu dinozauri şi nu numai. Este de fapt o galerie de imagini, dar la fiecare imagine există posibilitatea descărcării unei versiuni mari (din păcate maxim 1024×768). Secţiunea generală de imagini o găsiţi aici. Doriţi să vă verificaţi cunoştinţele? Aveţi teste. Sau poate doriţi jocuri şi screensavere? Dintre subiectele fierbinţi aş putea aminti obezitatea sau viruşii informatici. Şi aş putea merge tot aşa înainte, cu legături. Dar mai bine intraţi pe poarta principală şi navigaţi singuri, în direcţiile în care vă suflă vântul sau în care doriţi dvs!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Adrian spune:

    Excelente toate recomandarile tale, inclusiv aceasta, dar am o rugaminte. De unde pot descarca programul sau extensia .ram ca sa pot asculta pasarelele ? Atentie: sunt aproape afon in materie… Trimiterea oficiala este catre un site care imi cere cartea de credit… ceea ce nu am si nu-mi permit! Multumesc ! Adrian

  2. radu.capan spune:

    Pe situl BBC indicat, la sectiunea Dawn Gallery sunt intr-adevar niste sunete minunate scoase de pasari, in format ram. Prima trimitere pentru acest format (despre care gasesti informatii pe Wikipedia) este clasicul Real Player, pe care probabil l-ai vazut si care are si o versiune Free. Sunt si alte playere pentru .ram, precum VLC. Sau se poate merge pe o alternativa la Real Player numita chiar Real Alternative. Succes!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *