Speculaţii despre GMail


Dacă aveţi un cont GMail atunci probabil ştiţi, din pagina din care vă identificaţi pentru a vă citi poşta, că secundă de secundă capacitatea de stocare a contului creşte. Dar la trecerea în 2007 incrementarea s-a oprit. Deşi era 1 ianuarie, netul a vuit: „s-a oprit contul GMail! nu mai creşte!” După doar 1-2 zile de panică, respectivul contor a început din nou să mişte, la momentul scrierii acestui material arătând cam aşa (şi crescând secundă de secundă):

De ce s-a oprit? Probabil o simplă neatenţie la trecerea între ani. Cert este că unii au devenit interesaţi de modul în care funcţionează contorul şi aşa s-a ajuns la o nouă „descoperire”: la 1 aprilie contorul se va opri din nou (dacă vă modificaţi data la sistemul de operare puteţi testa singuri). Până în prima zi de aprilie va ajunge la 2.835 MB, dar de ce se va opri atunci? Google ca de obicei tace, aşa că rămân doar speculaţiile. Conform blogului lui Garett Rogers de la ZDNet ar fi câteva variante:

  1. GMail îşi va sărbători ziua de naştere ieşind din beta (ar fi cazul, nu?)
  2. GDrive va fi lansat, şi atunci GMail va fi probabil nelimitat
  3. Va fi momentul reanalizării politicii privind capacitatea de găzduire

Visul cel mai frumos ar fi lansarea mult aşteptatului GDrive (o soluţie de hosting online de fişiere, despre care se ştiu puţine, dar sigur că există şi că angajaţii Google o folosesc). Pentru a învinge serviciile concurente existente, GDrive ar trebui să fie fără limite! Dacă va fi aşa, atunci şi GMail ar putea să devină nelimitat. Vă spun drept că aş fi mai  liniştit. Contul meu de GMail, despre care credeam că este suficient de mare, a ajuns deja să fie plin 48% (cu coşul golit; spamul nu se ia în calcul). Cu GMail+GDrive nelimitat, am avea linişte. O versiune de GDrive a avut numele de cod Platypus, cineva punând mâna pe ea şi făcând următoarea captură:

Adevărul despre oprirea contorului de la GMail (şi poate şi despre GDrive?) îl vom afla la 1 aprilie 2007. Mai rapid nu cred, dat fiind stilul actual al Google (care nu îşi precede serviciile prin comunicate, ci le lansează pur şi simplu, mereu în beta).

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. da intr-adevar imi place ce scrieti dar totusi de ce creste mereu… si sincer acum nu castig nimic ca le fac reclame celor de la google dar nu stiu daca sunt cei mai buni dar sunt foarte buni si utili prin ceea ce ofera… eu folosesc aproape toate serviciile lor sunt multe servicii pe care le ofera si le recomnad tuturor celor care vor sa faca afaceri cat si celor care vor pur si simplu niste servicii de calitate… o zi buna si sarbatori fericite la toata lumea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *